Port de Vilanova

La Confraria de Pescadors de Vilanova, centre d'un estudi socioeconòmic sobre l'estat del sector pesquer

Després d'aquesta prova pilot, les enquestes es traslladaran a la resta de confraries de Catalunya

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat està elaborant un estudi socioeconòmic sobre l'estat del sector pesquer a Catalunya. I per això ha escollit la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú per fer una prova pilot.

El regidor de Producció de 1r Sector i Mercats municipals, Jaume Carnicer, ha valorat positivament que la prova pilot es porti a terme a la nostra ciutat: “cal agrair a la Generalitat que hagi tingut en compte el nostre port, que és el segon port pesquer de Catalunya, però sobretot perquè aquí tenim una representativitat molt alta en totes les tipologies de pesca. No és habitual trobar totes les arts de pesca en un port, com sí que passa a Vilanova, de manera que el nostre port resulta interessant a l'hora d'elaborar l'estudi”.

Aquesta setmana s'ha fet un estudi de camp, un mostreig dels aspectes socioeconòmics de la flota comercial del port de Vilanova, a base d'enquestes i entrevistes a les embarcacions pesqueres. Així, s'ha fet enquestes a la tripulació, els patrons i els armadors de les embarcacions, a més d'entrevistes personals amb els armadors.

Les enquestes, anònimes, serveixen per obtenir dades com l'edat de la població activa, si la gent jove hi entra a treballar, si necessiten tenir una altra feina a banda de la de pescador, els ajuts que tenen les empreses, els problemes administratius amb els que es troben o si estan sanejades econòmicament. Unes dades que han de servir per veure quines mancances hi ha a cadascuna de les modalitats de pesca i fer-se una idea de la realitat del sector.

L'objectiu és obtenir informació del màxim nombre possible d'armadors i mariners de la flota del port, representant totes les arts de pesca. Després d'aquesta prova pilot, les enquestes es traslladaran a la resta de confraries de Catalunya. El que es pretén és identificar des de la perspectiva dels pescadors les principals debilitats i fortaleses de la flota pesquera comercial a Catalunya. Un cop es conegui la situació socioeconòmica actual del sector pesquer català, es podrà orientar la presa de decisions i optimitzar la gestió dels recursos públics allà on siguin més necessaris, d'acord amb els eixos prioritaris de l'Estratègia Marítima de Catalunya.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local