Agricultura

Vilafranca, seu d’una trobada internacional del projecte europeu AgroBioHeat

El projecte té com a objectiu demostrar la viabilitat del CERCLE VIRTUÓS DE LES VINYES (VVC) com a estratègia local per mitigar el canvi climàtic

Vilafranca, seu d’una trobada internacional del projecte europeu AgroBioHeat. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca, seu d’una trobada internacional del projecte europeu AgroBioHeat. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilafranca és la seu entre dimarts 25 i dijous 27 de febrer d’una trobada internacional d’un projecte europeu (AgroBioHeat) que tracta sobre valorització de biomassa agrícola. Representants de 9 països europeus seran a Vilafranca per conèixer de primera mà el que va ser el ‘Vinyes per Calor’. El projecte té com a objectiu demostrar la viabilitat del CERCLE VIRTUÓS DE LES VINYES (VVC) com a estratègia local per mitigar el canvi climàtic contribuint a assolir els objectius de reducció de gasos d’efecte hivernacle (GEH). El VVC involucra tots els actors públics i privats locals que garanteixen la rendibilitat de la poda de les vinyes per a generar calor i fred, amb el propòsit de fixar les bases per a la transició de la regió del Penedès en una àrea econòmica baixa en emissions de carboni i contribuir a l’objectiu de reduir emissions agrícoles. El projecte Vinyes per Calor a Vilafranca ha permès posar en marxa una caldera de biomassa que abateix d’aigua calenta i calefacció diversos equipaments públics situats al barri de la Girada i el Centre Sociosanitari Ricard Fortuny.

La regidora de Relacions Internacionals, Xell Montserrat, va donar ahir a la tarda la benvinguda a la Trobada internacional del projecte europeu AgroBioHeat amb el lema “Promovent la penetració de l’agrobiomassa a les àrees rurals europees”. Montserrat es va mostrar satisfeta que Vilafranca sigui coneguda a nivell europeu pel projecte Vinyes per Calor i “sigui un referent perquè gent d’altres països europeus ens vulguin venir a veure. És un orgull que ens vinguin a visitar per temes de sostenibilitat, un dels trets pels quals volem que Vilafranca sigui coneguda”. Per a la regidora, l’aposta per la sostenibilitat ve de lluny. “Tenim la certificació Biosphère. Hi ha molt poques ciutat que el tinguin. Això vol dir bones pràctiques en relació a la sensibilitat pel medi ambient, la sostenibilitat, la cura del medi ambient i contra el canvi climàtic. També volem aprofitar per mostrar als participants el que és Vilafranca i el Penedès, un territori que el volem el més saludable possible”, va dir la regidora.

En la seva estada a Vilafranca, els participants al projecte europeu “AgroBioHeat” visitaran la caldera de biomassa del districte de calor de la Girada i la que tenen a les bodegues de Família Torres, entre d’altres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local