La Fundació Pinnae ha presentat la tercera convocatòria del seu projecte d'ajuts per l'impuls social del territori. Fundació Pinnae
Ramon Filella |
Vilafranca del Penedès
07-05-2020 10:06
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La Fundació Pinnae ha presentat fa pocs dies la tercera convocatòria del seu projecte d'ajuts per l'impuls social del territori. Enguany, l'entitat hi destina 300 mil euros (100 mil més que l'any passat) que es donaran a entitats socials de la vegueria que treballen per fer front a les necessitats de col.lectius com ara les persones grans, els infants o el de les persones i famílies més vulnerables.
El president de Pinnae, Martí Solé, es mostra satisfet per poder engegar aquesta tercera convocatòria i per l'increment de la dotació econòmica, però és conscient de les grans dificultats que comporta el greu periode de crisi en el que entrem.
El disseny de la convocatòria d'aquest any és va idear abans de l'esclat de l'actual situació. Com s'encara ara un cop ja estem de ple en aquesta fase d'incertesa?
La convocatòria es va dissenyar abans de la crisi sanitària, però els objectius segueixen sent els mateixos. Es lògic pensar que amb el panorama de greu crisi en el que entrem hi haurà més entitats interessades en presentar el seu projecte perquè, com és obvi, hi haurà més necessitats de caire social. Això ho tenim present, però ho encarem amb determinació.
En les dues primeres edicions quants projectes es van presentar?
En la primera del 2018 s'hi van presentar 40 entitats amb projectes valorats en 727 mil euros en total i en la segona de l'any passat van ser 37 entitats amb projectes valorats en 769 mil euros. Veurem com van els números aquest any.
Com veu vostè les perspectives del futur més proper?
La crisi que s'està generant provocarà un augment de les vulnerabilitats socials ja existents però, sobretot, en crerarà de noves que faran més necessaris projectes d'ajuts com el de la Fundació Pinnae. Des de la nostra part esperem poder respondre a aquesta previsió de noves demandes no només en l'edició d'enguany, sino en les dels propers exercicis.
Les incerteses, però, també poden arribar de la seva part per les dificultats que hi poden haver per continuar mantenint la dotació econòmica de 300 mil euros
Els diners de la dotació econòmica surten de la participació accionarial que tenim a Bankia i si de cara el 2021 disposem de menys dividends a causa la crisi econòmica global, tindrem més problemes per repetir la xifra o, fins i tot, augmentar-la que és un objectiu que sempre tenim sobre la taula. Amb tot, això és una perspectiva de futur sobre la qual no podem especular. Ja es veurà. De monent, aquest any tenim la dotació de 300 mil euros que hem anat incrementant des de la primera edició i fins ara amb 100 mil euros cada any. La idea és que, de cara el 2021, es pugui, com a mínim, repetir.
Una de les novetats d'aquesta edició de la convocatòria és que hi haurà dues categories de premis, una amb una dotació de 10 mil euros per cada projecte guanyador i una altra amb una de 25 mil euros.
Es així. En els dos primers anys ens vàrem adonar que hi havia projectes molt ambiciosos i amb molta força presentats per entitats potents que tapaven altres iniciatives més modestes però que també eren molt interessants. Duplicant les modalitats de premi pensem que podem seguir premiant els projectes més forts com fins ara, però també donant sortida a aquestes idees més modestes que també tenen una gran rellevància en els sectors socials en els que incideixen.
El sistema de selecció dels projectes guanyadors seguirà sent el mateix que en els dos anys precedents?
Sí. La Fundació Pere Tarrés torna a participar en el projecte i ella serà l'encarregada de fer una primera llista dels projectes guanyadors que, posteriorment, des de la Fundació Pinnae ens encarregarem de validar. Com sempre ha passat, la proposta de guanyadors que ens farà arribar la Fundació Pere Tarrés serà la que acabarà valent perquè la seva experiència en aquest camp és total i la qualitat de la seva avalució absoluta.
Quin calendari tenen les entitats per a presentar les seves propostes?
La convocatòria ja està oberta des d'aquesta mateixa setmana i es mantindrà activa fins el 2 de juny. Les entitats poden entrar al web www.pinnae.cat/convocatòries i omplir el formulari que hi trobaran.
Més informació
- La Fundació Pinnae dota de 300.000 euros la tercera convocatòria de projectes a l'impuls social pel territori
- La Fundació Pinnae atorga 300 mil euros de subvencions a 18 projectes d'intervenció social
- La Fundació Pinnae dona suport a 18 projectes socials del Penedès amb 300.000 euros
- Darrers dies per presentar projectes a la tercera convocatòria de la iniciativa de la Fundació Pinnae d'impuls social
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!- Cooperació
- Fundació Pinnae
- Martí Solé
- Pobresa
- vulnerabilitat alimentària
- Albinyana
- Avinyonet del Penedès
- Banyeres del Penedès
- Bellvei
- Bonastre
- Calafell
- Canyelles
- Castellet i la Gornal
- Castellví de la Marca
- Cubelles
- Cunit
- El Montmell
- El Pla del Penedès
- El Vendrell
- Font-rubí
- Gelida
- La Bisbal del Penedès
- La Granada
- L'Arboç
- Les Cabanyes
- Llorenç del Penedès
- Masllorenç
- Mediona
- Olèrdola
- Olesa de Bonesvalls
- Olivella
- Pacs del Penedès
- Pontons
- Puigdàlber
- Sant Cugat Sesgarrigues
- Sant Jaume dels Domenys
- Sant Llorenç d'Hortons
- Sant Martí Sarroca
- Sant Pere de Ribes
- Sant Pere de Riudebitlles
- Sant Quintí de Mediona
- Sant Sadurní d'Anoia
- Santa Fe del Penedès
- Santa Margarida i els Monjos
- Santa Oliva
- Sitges
- Subirats
- Torrelavit
- Torrelles de Foix
- Vilafranca del Penedès
- Vilanova i la Geltrú
- Vilobí del Penedès