Pla general d'un tècnic experimentant amb productes de biocontrol en una vinya del Penedès. INCAVI
ACN |
Vilafranca del Penedès
11-05-2020 18:35
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L'INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) i la UdG (Universitat de Girona) encaren el tram final d'un estudi transfronterer entre Catalunya i el Rosselló per avaluar l'eficiència dels productes de biocontrol a la vinya. El projecte, Interreg PALVIP (Producció Alternativa de les Produccions Vegetals Interregional Pirineus), treballa per afavorir l'agricultura sostenible i millorar en el combat de fongs paràsits com el míldiu, l'oïdi i la podridura de raïm. Aquesta setmana, l'INCAVI està desenvolupant proves amb tractaments a tres camps d'assaig de la Granada (Alt Penedès), si bé el projecte també analitza els productes de biocontrol en arbres fruiters i plantes hortícoles.
El projecte va començar el 2018 i acabarà el desembre d'enguany. A més de l'INCAVI, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Girona, també hi participen la Chambre d’Agriculture des Pyrénées-Orientales, la Universitat de Perpignan Via Domitia i el Futureco Bioscience.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!