Institut Català de la Vinya i el Vi

L'INCAVI, la UAB i la UdG encaren la recta final d'un estudi per fomentar els productes de biocontrol a la vinya

L'objectiu és avançar en el combat de fongs com el míldiu, l'oïdi i la podridura de raïm

Pla general d'un tècnic experimentant amb productes de biocontrol en una vinya del Penedès. INCAVI

Pla general d'un tècnic experimentant amb productes de biocontrol en una vinya del Penedès. INCAVI

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) i la UdG (Universitat de Girona) encaren el tram final d'un estudi transfronterer entre Catalunya i el Rosselló per avaluar l'eficiència dels productes de biocontrol a la vinya. El projecte, Interreg PALVIP (Producció Alternativa de les Produccions Vegetals Interregional Pirineus), treballa per afavorir l'agricultura sostenible i millorar en el combat de fongs paràsits com el míldiu, l'oïdi i la podridura de raïm. Aquesta setmana, l'INCAVI està desenvolupant proves amb tractaments a tres camps d'assaig de la Granada (Alt Penedès), si bé el projecte també analitza els productes de biocontrol en arbres fruiters i plantes hortícoles.

El projecte va començar el 2018 i acabarà el desembre d'enguany. A més de l'INCAVI, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Girona, també hi participen la Chambre d’Agriculture des Pyrénées-Orientales, la Universitat de Perpignan Via Domitia i el Futureco Bioscience.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local