Vaga indefinida

Els treballadors de Saint-Gobain trenquen les negociacions per evitar el tancament de la cristalleria

La plantilla manté bloquejat el centre logístic de Bellvei, impedint el subministrament a les firmes automobilístiques

Els treballadors de Saint-Gobain trenquen les negociacions per evitar el tancament de la cristalleria. CGT

Els treballadors de Saint-Gobain trenquen les negociacions per evitar el tancament de la cristalleria. CGT

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els treballadors de Saint-Gobain de l'Arboç han trencat les negociacions amb la direcció de la multinacional aquesta matinada. Segons fonts sindicals, la plantilla té dubtes sobre els punts del preacord i temem que l'empresa no recol·loqui els empleats afectats per l'ERO a altres plantes de l'Estat. Els treballadors s'han tornat a reunir en assemblea aquest matí per desencallar el conflicte laboral i evitar el tancament de la divisió Glass. Des del comitè d'empresa han lamentat que la direcció està "jugant" amb ells i han assegurat que, "si cal, pararan tota la indústria". La plantilla, que continua en vaga, segueix bloquejant el centre logístic de Bellvei, fent perillar el subministrament de firmes com Seat, Ford o Mercedes.

Els treballadors de la fàbrica de Saint-Gobain van suspendre aquest dijous l'assemblea per tornar a negociar noves condicions amb la direcció de l'empresa. La reunió s'ha allargat tota la nit fins a quarts de cinc d'aquesta matinada sense arribar a bon port. El president del comitè d'empresa, José Alberto Garcia, ha lamentat les intencions de la multinacional i que els estigui fent perdre el temps. "No hi ha res suficientment amb cara i ulls, ells estan jugant les seves cartes", ha denunciat Garcia.

Davant d'aquesta situació, els sindicats han anunciat que el centre logístic de l'empresa a Bellvei continuarà parat i n'impediran que surtin els camions per subministrar a les empreses automobilístiques. Durant la negociació, aquests piquets esdevenen una mesura forta de pressió per als sindicats. De fet, un dels membres del comitè d'empresa i de la CGT, Marcos Rastrilla, ha assegurat que si és necessari pararan tota la indústria. "Ens estan prenent el pèl, no és normal, ja en tenim prou amb què ens tanquin la fàbrica; ens han dit que no volen el forn ni amb els diners de la Generalitat", ha destacat Rastrilla.

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, va anunciar dimarts que el Govern destinaria ajuts econòmics per evitar el tancament. De fet, aquest dijous al vespre, Tremosa va valorar positivament el preacord assolit entre sindicats i direcció. "L'acord que s'ha signat és molt millor del que hi havia fa dos dies, ara com a mínim hi ha un compromís per escrit de l'empresa, on es compromet a recol·locar tots els treballadors", afirmava el conseller. Així mateix, el titular d'Empresa va explicar que el document recollia que la multinacional es comprometia també a asseure's en una taula de negociació amb el Govern.

La Federació d’Empresaris reclama un pla estratègic industrial

Per la seva banda, la FEGP, la Federació empresarial de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, s’ofereix, tant a Saint-Gobain com Robert Bosch España, també al Penedès -totes subjectes a un possible tancament-, per intentar trobar solucions que reverteixin aquesta situació. “Respectant les decisions empresarials, lamentem la situació perquè la seva materialització suposaria una pèrdua molt important pel teixit econòmic de les dues comarques”, exposa en un comunicat.

“Ens posem a disposició de les empreses per cercar, conjuntament amb els agents socials i les diferents administracions, solucions que puguin revertir aquestes decisions, ajornar-les en el temps o donar una nova sortida empresarial a les dues plantes”, afegeix el comunicat de la FEGP.

La federació, però, considera que, “més enllà d’afrontar aquesta problemàtica a curt termini, cal començar a treballar de manera urgent un pla estratègic industrial de Catalunya amb l’objectiu de construir un model econòmic robust, capaç de generar ocupació de qualitat, amb indústria autòctona i centres de decisió propers i independents tecnològicament”.

Segons la FEGP, aquest pla “hauria de posar una mirada especial a les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, que s’estan veient molt afectades pel tancament d’empreses relacionades amb el sector de l’automòbil, però també per la davallada del sector turístic, aportant-hi inversions que augmentin la competitivitat d’aquest territori i la sostenibilitat de l’ocupació”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local