Vilafranca fa una crida als establiments comercials perquè s’adhereixin a la plataforma de venda online. Ajuntament de Vilafranca
Redacció |
Vilafranca del Penedès
05-10-2020 20:02
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, han presentat aquest migdia en roda de premsa un projecte per digitalitzar el comerç i la posada en marxa d’una plataforma de venda online del comerç de proximitat.
El regidor Montfort explicava que el projecte neix del pla impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca per tal d’ajudar i reactivar el teixit econòmic i empresarial afectat per la crisi de la COVID-19 i de l’aposta pel comerç local. “De situacions de crisi en surten oportunitats. La venda per Internet s’ha enlairat molt pel confinament i el comerç local n’ha pres consciència. Volem ajudar-lo a fer aquest salt important endavant i que aquesta plataforma esdevingui un gran aparador del comerç local a Internet”, ha afirmat Montfort. El regidor ha comentat que per posar en marxa la plataforma s’han mantingut entrevistes amb diverses operadores i amb el comerç local. “Ha estat complex, però al final estem contents perquè Ajuntament, associacions de comerciants i paradistes dels mercats anem tots a una i hi haurà una sola plataforma per a tot Vilafranca. En altres poblacions això no s’ha pogut aconseguir”, ha assegurat. L’Ajuntament assumirà el cost de la pujada dels productes a la plataforma dels 50 primers establiments que s’hi adhereixin. També donarà suport en comunicació i dinamització de la plataforma. Montfort s’ha mostrat també molt satisfet de la resposta del comerç. “De moment són 50 establiments. Fem una crida a tot el comerç de Vilafranca perquè s’engresqui i hi participi. Com més establiments hi siguin més potent serà la plataforma. Calculem que a finals d’octubre o principis de novembre ja en podrem fer la presentació”, assegurava el regidor.
Tota la informació per adherir-se a la plataforma es podrà trobar a comercimercats.vilafranca.cat. Quan estigui en funcionament , qualsevol ciutadà o ciutadana podrà accedir-hi i fer la seva compra (des d’alimentació fins a roba o qualsevol altre producte) i ho rebrà directament a casa o allà on vulgui. Podrà comprar a totes les botigues que vulgui i sense fer cues.
Al seu torn, l’alcalde Pere Regull ha explicat que abans de la COVID-19 el comerç ja estava en una situació de crisi, motivada pel comerç per Internet. “La pandèmia no ha fet més que accelerar la resposta a aquesta crisi. El confinament ha generat una reacció en favor del comerç de proximitat. La reacció ha estat ajuntar-se i apostar pel comerç per Internet que complementi el comerç presencial que es fonamental per mantenir els nostres nuclis urbans amb vida i la nostra forma de ser mediterrània”, afirmava Regull. L’alcalde espera que aquests primers 50 establiments siguin “la llavor que s’escampi i que la presència a Internet del comerç local consolidi el comerç tradicional i ajudi a mantenir els llocs de treball, la riquesa econòmica de la ciutat i la capitalitat comarcal i comercial de Vilafranca”.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!