La campanya de Nadal dels VilaFrancs va injectar 434.160 euros al comerç local, segons el govern de Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca
Redacció |
Vilafranca del Penedès
27-01-2021 13:40
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Aquest matí l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, el regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, han fet una valoració de la darrera campanya de vals de compra VilaFrancs que va abastar tota la campanya comercial de Nadal, des de finals de novembre i fins a Reis. Montfort ha recordat que els vals de compra VilaFrancs és una mesura inclosa en el pla de xoc del consistori contra la crisi provocada per la COVID-19 a la qual es va destinar una partida econòmica de 500.000 euros, que entre la primera emissió de VilaFrancs a l’estiu i la de Nadal, s’ha exhaurit.
El regidor ha recordat que la campanya estava destinada a incentivar les compres en el comerç local, no essencial, afectat pel tancament durant molts mesos arran de la pandèmia i que permetia adquirir fins a 5 vals de compra per valor de 10 euros, dels quals l’usuari només pagava 6 euros i els 4 euros restants anaven a càrrec de l’Ajuntament. En total es van fer 9.634 operacions de compra de VilaFrancs amb un import total de 434.160 euros. “Això és una injecció econòmica molt important en el comerç local. Pensem que hi va haver establiments que van bescanviar vals entre els 25.000 i els 33.000 euros”, ha destacat Montfort. El regidor de Promoció Econòmica i Comerç ha explicat que dels 184 establiments adherits a la campanya els sectors que van facturar més van ser els d’electrodomèstics, roba de la llar, decoració, joguines i videojocs i equipament de la persona. Pel que fa als compradors, una amplíssima majoria va esgotar els 5 VilaFrancs de 10 euros que estava estipulat com a màxim per persona i que el 83% eren de Vilafranca i comarca i un 17% de fora de la comarca.
Pel que fa a l’enquesta de valoració feta tant a establiments i com a usuaris, els comerciants valoren la campanya amb un 8,2 sobre 10 i el que s’ha valorat més positivament és el fet d’obrir la campanya a compradors de fora de Vilafranca. Un 88% creu que s’ha incentivat el comerç local i un 90% hi tornaria a participar. Pel que fa als usuaris, la valoració global és un 9,18, un 94% considera que la campanya ha incentivat el comerç de proximitat i un 79% diu que hi ha comprat més gràcies als VilaFrancs.
Per la seva banda, Pere Regull ha ressaltat que iniciatives com els VilaFrancs “han vingut per quedar-se i segurament hi haurà més campanyes que ara estem estudiant. N’hi ha d’altres, com el marketplace que són operacions a més llarg termini però que s’han de fer perquè el comerç local es pugui mantenir i hi hagi vida als nostres carrers. La digitalització del comerç i la venda online són bàsics i donaran els seus fruits amb més perspectiva perquè ens hi va la supervivència del model de vila comercial que volem per a Vilafranca i el mitjà de vida de moltes famílies i ocupen a molts treballadors”.
Per l’alcalde, la campanya dels VilaFrancs ha anat més enllà dels 434.160 euros. “Segur que molts compradors hauran aprofitat la compra amb VilaFrancs per comprar més articles o gent que té poca capacitat adquisitiva haurà pogut accedir a productes més cars aprofitant que l’Ajuntament pagava 4 de cada 10 euros. És una campanya on hi guanya tothom: establiments i clients”, ha afirmat Pere Regull.
L’alcalde també ha valorat molt positivament que un 17% dels compradors de VilaFrancs fossin de fora de la comarca. “La campanya ha permès fidelitzar el client de Vilafranca i comarca i alhora fer venir gent de fora a comprar a la vila. Molt probablement aquesta gent haurà fet més despesa al comerç. Ens interessa que vingui com més gent millor a comprar i passejar per Vilafranca. Això és vida i riquesa econòmica per a la ciutat”, ha dit.
El regidor Montfort ha destacat que la campanya de Nadal a Vilafranca ha estat “molt potent”, amb l’Ajuntament agafant el lideratge en el tema de la il·luminació nadalenca i promovent activitats com la Fàbrica de Joguines, i nous elements com l’espai Insòmnia, el Gemínid i tallers de Nadal, la Fira de Santa Llúcia i el mercat de la Fira del Gall a la plaça Jaume I, etc. i ha valorat molt positivament l’esforç dels comerços per decorar els carrers i o la campanya de sortejos del Centre Vila per valor de 5.000 euros.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!