Crisi del coronavirus

CCOO, UGT i la Unió Empresarial presenten un manifest conjunt a favor de la reactivació econòmica de l'Anoia

La covid-19 ha generat forts impactes socials i laborals a la comarca, que té més de 7.000 persones aturades

Joan Domènech (al mig), Josep Maria Romero (esquerra) i Francesc Rica (dreta) signen el manifest a favor de la reactivació econòmica de l'Anoia. ACN

Joan Domènech (al mig), Josep Maria Romero (esquerra) i Francesc Rica (dreta) signen el manifest a favor de la reactivació econòmica de l'Anoia. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

UGT i CCOO, juntament amb la Unió Empresarial de l'Anoia, han fet públic aquest dimarts un manifest per l'impuls i la reactivació econòmica de l'Anoia. Segons han explicat, la pandèmia de la covid-19 ha generat forts impactes socials i laborals i, en aquests moments, la taxa d'atur se situa al 15,4% (7.169 persones), per sobre la mitjana catalana. Per tot plegat, la patronal i els sindicats han elaborat un decàleg amb més d'una dotzena de punts en què defensen, entre d'altres, una reconstrucció econòmica "sostenible i inclusiva", una aposta pel sector de la indústria i una formació professional de qualitat. També exigeixen la implicació de les administracions i poder participar dels projectes vinculats als fons europeus Next Generation.

A través del Manifest per l'impuls i la reactivació econòmica de l'anoia, els dos sindicats i la patronal anoienca fan una crida a defensar i aplicar "un canvi i una estratègia de futur ferma que permeti un equilibri ponderat entre l'activitat empresarial amb mà d'obra de qualitat, paisatge i residència, i un model territorial sostenible i respectuós amb el medi ambient".

Entre d'altres, les peticions que es fan des de les tres organització són la necessitat d'una societat més justa i cohesionada; que es generi ocupació estable i de qualitat -especialment en el cas de les dones, joves i aturats de llarga durada-; que s'impulsi l'activitat econòmica i empresarial amb infraestructures i mobilitat sostenible, inversions i reforç de la indústria; i també la modernització de l'administració pública amb uns tràmits més àgils, fàcils i accessibles per a tothom. El manifest es farà arribar a les administracions públiques, tant locals com supramunicipals i nacionals.

El president de la UEA, Joan Domènech, ha deixat clar que la millor manera de treballar és "anar tots junts" i ha posat d'exemple el confinament de la Conca d'Òdena, en què Ajuntaments i polítics de diferents colors es van posar d'acord. Per això, apunta que aquest document ha de ser un "toc d'atenció cap als polítics perquè vegin que hem de remar tots cap a la mateixa direcció".

Des de la UGT, el secretari general del sindicat a la comarca de l'Anoia, Francesc Rica, ha explicat que, malgrat que les dades d'atur no són molt pitjors que abans de la pandèmia, "la qualitat de l'ocupació sí". A més, ha apuntat que els preocupa que "no sapiguem gestionar de forma conjunta la pluja de diners que Europa està repartint als territoris i, per tant, tornem a prendre el tren a l'Anoia".

En aquest sentit també s'hi ha referit el secretari general de CCOO al territori, Josep Maria Romero, que ha dit que els fons Next Generation poden ser molt importants per l'Anoia i, per això, ha reclamat una "participació activa" de les patronals i els treballadors en la gestió d'aquests fons.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local