El difícil equilibri
En definitiva, allunyar-nos del "pa de cada dia".
- Francesc Murgadas |
- 01-09-2019
En definitiva, allunyar-nos del "pa de cada dia".
L'ofensiva està en marxa. El canvi climàtic ja té un cap de turc. La carn
Deixem que facin de tant en tant un plat. Que aportin la seva creativitat també a la cuina. I, sobretot, que ho facin els nens i les nenes
El fet culinari té prou variables com perquè alguna d'elles ens faci la guitza el dia menys esperat.
Confessava Carme Ruscalleda que, quan va començar el boom de la cuina catalana d'avantguarda, van haver de lluitar contra l'opinió generalitzada que els acusava d'oferir als clients, plats massa buits i factures massa plenes
Les "etiquetes trampa" saben molt bé que les imatges tenen la partida guanyada al text de lletra lil·liputenca que les acompanya. Jo aconsello fer un joc
Oferir carn i peix lliures de pesticides, hormones, antibiòtics i contaminants, acabant al mateix temps amb el maltractament animal i permetent la regeneració de les espècies marines en vies d'extinció. Qui pot refusar una oferta com aquesta?
Alguna cosa es mou en el món dels fogons de prestigi quan un xef com Dani Garcia, tres setmanes després de rebre la tercera estrella Michelin pel seu restaurant de Marbella, decideix tancar el seu establiment i retornar el preuat guardó als francesos
On queda l'esperit fundacional de la Guia Michelin? Aquell llibre que explicava on valia la pena aturar el vehicle o fins i tot desviar-lo, per tastar productes de qualitat cuinats amb amor i professionalitat i arrelats al territori
La darrera edició del sondeig "El plat favorit dels catalans" que organitza la revista Cuina ha proclamat que enguany, aquest honor li pertoca a la Coradella de Molins de Rei
La cita del Tapa a Tapa es repeteix cada primavera i cada tardor. Del 23 de novembre al 3 de desembre, alta cuina en petit format en vint establiments de la vila
'Ranxos i Ranxaires' és doncs un recull de les vivències i receptes de la gent de mar, acompanyades de les fotografies originals de Rosa Maria Farriol
La croqueta ho suporta tot. Com Proust amb la seva magdalena, tothom té la seva croqueta amb el seu toc. Tants caps tants barrets
Mirar-nos el melic potser és una bona manera de que ens ho comencem a creure. Tenim els ingredients, les receptes, i els joves i entusiastes valors com la Laura Lucas, el Kilian Ventura i el José Romero
'Appetit' analitza més de 100.000 receptes d'arreu del món gràcies a la tecnologia big data
Iniciació a la cuina, demostracins de plats de tardor i un taller pràctic per a infants són les propostes dels mercats
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local