VINSEUM rebrà tot el fons bibliogràfic de les Estacions Enològiques de l'INCAVI
L'Institut Català del Vi participarà en els continguts dedicats a les Denominacions d’Origen catalanes i en l’espai enogastronòmic del nou museu
- Redacció |
- 19-05-2022
L'Institut Català del Vi participarà en els continguts dedicats a les Denominacions d’Origen catalanes i en l’espai enogastronòmic del nou museu
El departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural crearà una taula de cogestió per a vinya per a consensuar de manera conjunta mesures que permetin prevenir o aturar els danys
Un informe de la Interprofessional del Vi a Espanya ressalta el potencial exportador de Catalunya, amb més de 600 MEUR
Ton Colet, Sommelier del Restaurant El Cigró d’Or de Vilafranca, ha guanyat el Concurs al Millor Sommelier de Catalunya
El concurs, organitzat per Vadevi, té com objectiu promocionar i potenciar els vins escumosos rosats com a escumosos de qualitat i fomentar-ne el coneixement, la difusió i el seu consum responsable
Els pagesos exigeixen a les grans empreses de vi i cava un augment del preu del raïm per garantir el futur del sector
Satisfacció per la decisió del Parlament Europeu que finalment demanarà que les etiquetes de vi tinguin una recomanació de consum moderat enlloc de l’advertiment sanitari que alertaria del risc pel desenvolupament del càncer
Es reforça l’estudi de varietats resistents al míldiu i a l’oïdi amb la continuïtat d’un projecte que es desenvolupa a tot l’estat espanyol
El foment de la vitivinicultura sostenible i l’agroecologia, la digitalització i la contribució en la millora de la sostenibilitat en la cadena de valor, són altres dels objectius estratègics
La directora Alba Balcells s’ha reunit amb representants de les denominacions d’origen catalanes, on també s’han presentat les accions comercials i promocionals previstes pel 2022
L'INCAVI han dut a terme diferents assaigs en parcel·les de la varietat macabeu al Penedès, en vinyes ja en plena producció i per fer front a l’oïdi, el míldiu i la botrytis
Un dels projectes és Hidrovinya, que consta de 22 punts que recull dades del Penedès i Costers del Segre
Enguany s’ha apostat per actes populars com Mercat de Mercats, on es van servir més de 12000 copes de vi per acompanyar els tastets dels Mercats de Barcelona
La presentació del llibre ‘Catalunya, terra de vi. Les denominacions d’Origen’, a càrrec del sommelier del Celler de Can Roca, Josep Roca, clou l’Aula de la Setmana del Vi
Les activitats professionals es concentraran al Gastronomic Forum
El nombre d'hectàrees d'aquest cultiu s'ha duplicat en cinc anys i ja representa el 44% del total de les vinyes
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local