Jordà demana al ministre d'Agricultura que abordi "amb fermesa" la situació del sector del cava
La consellera reclama limitar la superfície de vinya per a cava i flexibilitzar els terminis de noves plantacions
- ACN |
- 04-09-2019
La consellera reclama limitar la superfície de vinya per a cava i flexibilitzar els terminis de noves plantacions
Un factor i un component per els pagesos, importantíssim, ha entrat en escena, “el preu del raïm”
Unió de Pagesos estima en 40 cèntims d’euro els costos de producció mínims d’un quilogram de raïm base per a cava
Els pagesos del Penedès estan preocupats i amb raó. El soroll ve pel preu del raïm, però quin és el problema de fons?
El sector es tornarà a reunir després de la verema amb la voluntat de trobar una solució al desequilibri de la oferta i la demanda que ha fet caure els preus
La marca defensa que es posi en valor el territori i la qualitat de la matèria prima per "garantir uns elaborats de prestigi"
Demanem que, de manera immediata, la Conselleria d’Agricultura i la Conselleria d’Empresa de la Generalitat facin de mitjanceres entre els sindicats agraris i les grans empreses del sector per assolir un preu just
Avui en dia per poder fer front a les despeses el quilo de raïm s’hauria de pagar a més d’un euro per quilo i les grans empreses el paguen al les cooperatives a uns 40 cèntims el quilo i després de fer front les despeses els pagesos l’acaben cobrant a 25 o 30 cèntims el quilo..
El preu del raïm, que pot semblar una simple decisió econòmica d’allò que anomenem “mercat”, té unes implicacions estructurals al nostre territori. El preu del raïm dignifica la feina del pagesos, dels petits cellers, de la petita industria vitivinícola. Però qui són els pagesos?
Aquesta patent permet aprofitar els residus que genera el sector vitivinícola durant la producció del vi per aplicar-los a la indústria adobera
Cada varietat aporta nutrients i propietats diferents, així que és important saber com ens pot beneficiar cada tipus de raïm
El producte incorpora rapa del raïm, llavors, pells i fulles del cep combinades amb plantes aromàtiques
La Guerra de Raïm és l'acte estrella i ja han preparat 1.500 quilos de raïm per al combat
La base del nou producte és Candida sake, un microorganisme de biocontrol innocu, l’ús del qual constitueix una de les alternatives de més interès davant els fungicides químics
El celler de Vilobí del Penedès fa dotze anys que esporga els ceps amb el ramat de Salvador Queraltó, pastor a Vilafranca del Penedès
Unió de Pagesos demana al ministeri que faci els controls pertinents i que sancionin les empreses que no estant complint
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local