Gastronomia

Parlen els gurus

Una cosa és coure un producte i un altre diferent, fer-lo aparentment comestible

  • Francesc Murgadas |
  • 21-02-2020
Gastronomia

La força dels menuts

Si llegir ronyons, fetge, cor, turmes, cervell, melsa, morro, peus, tripa o coradella no us ha aturat, anem bé. Perquè vol dir que, tot i les campanyes de silenci que han patit els nostres "menuts", encara no els heu oblidat

  • Francesc Murgadas |
  • 30-01-2020
Gastronomia

El mercaurant

És un restaurant? En el sentit tradicional, naturalment, no. Però el cert és que, els migdies, quan és hora de dinar, les taules s'omplen i la gent hi torna

  • Francesc Murgadas |
  • 18-01-2020
Gastronomia

Compostar i compotar

Curiosament, les dues paraules són quasi iguals. La primera provinent del món de l'ecologia i la segona del culinari. I ambdues amb més coses en comú de les que sembla

  • Francesc Murgadas |
  • 05-01-2020
Gastronomia

Cuina circular

No fa massa anys, ens posàvem les mans al cap quan llegíem que els nens dibuixaven els pollastres ja rostits. Avui, probablement ja dibuixin nuggets

  • Francesc Murgadas |
  • 22-12-2019
Gastronomia

El producte fresc

Cal evitar el malbaratament dels recursos. Sobretot els escassos i de vida curta. Una forma de fer-ho és no deixant que arribi a l’abocador tot allò que encara pot ser útil. I per això, potser cal buscar la manera de fer un Gran Recapte cada dia de l’any

  • Francesc Murgadas |
  • 12-12-2019
Gastronomia

Un model esgotat?

Com cada any, han arribat el vi novell i la Guia Michelin dels estats espanyol i portuguès. Amb uns resultats relativament decebedors per Catalunya i amb la sensació que tot plegat està ficat en un cercle viciós

  • Francesc Murgadas |
  • 28-11-2019
Gastronomia

Cuinar a pressió

El menjar sembla haver-se convertit en l'ase dels cops a la que només troben inconvenients, defectes, sospites i crítiques

  • Francesc Murgadas |
  • 15-11-2019
Gastronomia

Que duri!!!

Fora dels espàrrecs de marge i cargols, algú encara cull bledes salvatges, borraina o gínjols?

  • Francesc Murgadas |
  • 07-11-2019
Gastronomia

Sant tornem-hi?

Amb la tardor, arriba el moment de recuperar els rituals del món de la gastronomia. Ja hem començat a saber com queda enguany la borsa de les guies Michelin

  • Francesc Murgadas |
  • 19-10-2019
Gastronomia

La dieta del raïm

Pensant en els pagesos dedicats al vi, especialment els del meu Penedès on la situació comença a ser crítica per molts. Aneu a la fruiteria i comproveu el preu a què es paga aquest raïm de taula sense llavors

  • Francesc Murgadas |
  • 03-10-2019
Gastronomia

Canvi de nevera

Als humans, res ens molesta tant com la monotonia. I la nevera sol ser una capsa de sorpreses on trobem aquells alvocats comprats fa dies per fer aquell plat que no va anar a taula o el parell de tomàquets sobrers del darrer sofregit. I cal donar-hi sortida

  • Francesc Murgadas |
  • 19-09-2019
Gastronomia

El difícil equilibri

En definitiva, allunyar-nos del "pa de cada dia".

  • Francesc Murgadas |
  • 01-09-2019
Gastronomia

Els pecats de la carn

L'ofensiva està en marxa. El canvi climàtic ja té un cap de turc. La carn

  • Francesc Murgadas |
  • 22-08-2019
Gastronomia

Un temps preciós

Deixem que facin de tant en tant un plat. Que aportin la seva creativitat també a la cuina. I, sobretot, que ho facin els nens i les nenes

  • Francesc Murgadas |
  • 01-08-2019
Gastronomia

Els productes miracle

Fa poc, vaig llegir que els "gastrocientifics" estaven entusiasmats amb la transformació de les proteïnes d'insecte en proteïnes alimentàries. I avui acabo de llegir que una empresa ha presentat Solein, que qualifica com la proteïna del futur.

  • Francesc Murgadas |
  • 18-07-2019



El més vist a Gastronomia

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local