Gastronomia

Els productes miracle

Fa poc, vaig llegir que els "gastrocientifics" estaven entusiasmats amb la transformació de les proteïnes d'insecte en proteïnes alimentàries. I avui acabo de llegir que una empresa ha presentat Solein, que qualifica com la proteïna del futur.

  • Francesc Murgadas |
  • 18-07-2019

Amistats perilloses

El que faltava. Des d'ara, quan tingueu un aliment al davant, no sols haureu de reflexionar si és sa en funció de les vitamines i compostos que aporta, i si engreixa o no segons les calories i composició. Caldrà també que valoreu si perjudica molt o poc al medi ambient

  • Francesc Murgadas |
  • 24-06-2019
Gastronomia

El Contenidor

Ara sembla que toca posar el focus en els envasos que ho embolcallen tot. I especialment en els plàstics que, pel que sembla, els xinesos s'han cansat de cremar a casa seva per quatre rals, empudegant la seva atmosfera

  • Francesc Murgadas |
  • 02-06-2019
Gastronomia

L'infiltrat

El fet culinari té prou variables com perquè alguna d'elles ens faci la guitza el dia menys esperat.

  • Francesc Murgadas |
  • 23-05-2019
Gastronomia

Els altres sentits

Confessava Carme Ruscalleda que, quan va començar el boom de la cuina catalana d'avantguarda, van haver de lluitar contra l'opinió generalitzada que els acusava d'oferir als clients, plats massa buits i factures massa plenes

  • Francesc Murgadas |
  • 14-05-2019
Gastronomia

El Photoshop

Les "etiquetes trampa" saben molt bé que les imatges tenen la partida guanyada al text de lletra lil·liputenca que les acompanya. Jo aconsello fer un joc

  • Francesc Murgadas |
  • 25-04-2019
Gastronomia

El menú infantil

Els dietistes ens omplen el cap de missatges sobre la importància d'una alimentació equilibrada i diversa dels nostres fills o néts menuts però quan arribes a qualsevol restaurant i obres la carta, t'adones que l'anomenat menú infantil és una dictadura

  • Francesc Murgadas |
  • 28-03-2019
Gastronomia

Fora complexos

Llegeixo l'enèsim article que lloa les salses mare de la cuina francesa. I jo em pregunto: Perquè no fem el mateix amb la cuina catalana?

  • Francesc Murgadas |
  • 14-03-2019
Gastronomia

Cuina Frankenstein

Oferir carn i peix lliures de pesticides, hormones, antibiòtics i contaminants, acabant al mateix temps amb el maltractament animal i permetent la regeneració de les espècies marines en vies d'extinció. Qui pot refusar una oferta com aquesta?

  • Francesc Murgadas |
  • 28-02-2019
Gastronomia

Tapes, quines tapes?

Veig, amb certa estupefacció, que el govern de l'estat espanyol està fent gestions al més alt nivell per tal que les "tapas" siguin incloses en el Catàleg de Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco, al costat del Cant de la Sibil·la de Mallorca o les Falles de València

  • Francesc Murgadas |
  • 21-02-2019
Alimentació

La lletra petita

Des d’aquest 22 de gener, la llet i els seus derivats han de fer constar a l’etiqueta el seu país d’origen i aquell on ella o el seu derivat han estat envasats, produïts o elaborats

  • Francesc Murgadas |
  • 31-01-2019
Gastronomia

Un altre rànquing?

Una notícia que explicava que entre els millors plats d'arreu del món, només un dels nostres, la paella, figurava entre els cinquanta primers "best foods". I en el lloc 47

  • Francesc Murgadas |
  • 17-01-2019
Gastronomia

La revolta del sofregit

Alguna cosa es mou en el món dels fogons de prestigi quan un xef com Dani Garcia, tres setmanes després de rebre la tercera estrella Michelin pel seu restaurant de Marbella, decideix tancar el seu establiment i retornar el preuat guardó als francesos

  • Francesc Murgadas |
  • 30-12-2018
Gastronomia

El rebost del nord

Finalment, la ramaderia ha arribat a l'ambient marí

  • Francesc Murgadas |
  • 26-12-2018
Gastronomia

La constel·lació minvant

On queda l'esperit fundacional de la Guia Michelin? Aquell llibre que explicava on valia la pena aturar el vehicle o fins i tot desviar-lo, per tastar productes de qualitat cuinats amb amor i professionalitat i arrelats al territori

  • Francesc Murgadas |
  • 05-12-2018
Gastronomia

Encara són vius

La darrera edició del sondeig "El plat favorit dels catalans" que organitza la revista Cuina ha proclamat que enguany, aquest honor li pertoca a la Coradella de Molins de Rei

  • Francesc Murgadas |
  • 29-11-2018



El més vist a Gastronomia

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local