25N

Injustícia o ordre? Una pregunta força recurrent

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Certament, avui en dia ens trobem rodejats de situacions que des de la nostra opinió poden arribar a ser totalment injustes i descontrolades. 

Les dones ocupades a Catalunya s'estimen en 1.658.200, d'acord amb l'Enquesta de població activa del primer trimestre de 2022, i representen el 48% de l'ocupació catalana. I respecte al 3r trimestre 2021, l'ocupació femenina ha minvat en 11.700 dones (-0,7%). (Dades extretes de l'Observatori de Treball de la Generalitat) 

Tenim la responsabilitat com a persones coherents, com a humans, de ser conseqüents i ser responsables de cadascuna de les nostres accions i decisions que prenem al llarg de la nostra vida. Vivim en una societat de canvi, de modificacions i sobretot de variabilitat d'opinions i de marcatge. Quan entrem a la societat "adulta" (el què entenem per a concepte d'adult com a persona major de 16 que ja pot entrar al món laboral i, per tant, a poder començar a prendre mesures, controlar diners i ser conseqüent), hem de tenir la filosofia i la idea ben clara de què és l'acte-conseqüència. Saber en quines situacions has de parlar, en quines has de callar i en quines has d'actuar, forma part de l'acte de maduració i d'implicació emocional. 

Com a dones i sobretot joves, ens trobem que constantment se'ns rebaixa i se'ns menysprea per les nostres idees, per les nostres paraules, per les nostres accions. Defensar tot allò que creiem just, que creiem que és veraç i tot allò que considerem què hauria de ser lògic, ens fa que moltes vegades siguem apartades de les nostres posicions de responsabilitat com feines o tasques adjudicant-nos quelcom menor, de menys pes i amb menys responsabilitat. 

Ara bé, hem de ser conscients que no sempre podem expressar-nos lliurement. Què hem d'acotar el cap i hem de ser ovelles dutes com a ramat per tal de poder tenir una feina estable, una situació constant i una vida "decent". Personalment n'estic farta! Per què no puc expressar la meva opinió sense ser titllada de boja? Sense ser titllada d'histèrica o de no ser expulsada del meu lloc de feina per culpa de l'opinió concreta de dos-tres persones que fan que les persones amb mentalitat dèbil en llocs de feina de responsabilitat? 

Jo us animo a ser oberts, a ser decidits, a ser conseqüents. Defensar tot allò que creieu just i tot allò que val la pena és el què us farà lliures. Lluiteu, ajunteu-vos, treballeu en equip! Això us farà realment creure i veure que l'acte-conseqüència en positiu si què existeix. 

Clàudia Rodríguez i Donaire
Secretaria Regional de Feminismes i LGTBIQA+ del Penedès-Anoia del Jovent Republicà. Portaveu del Jovent Republicà de Cubelles

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local