-
Des del tren
-
Miquel Bernadó
- 03-02-2011 19:47
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
En Timoner es passava la vida donant voltes en un velòdrom enganxat pràcticament a la roda posterior d’una moto. Curiós, no?
Simultàniament a les proeses d’aquest ciclista Mao Tse-Tung (posteriorment i de forma inexplicable Mao Zedong) exercia de forma implacable el seu poder a la Xina. Se’l coneixia també com a GRAN TIMONER fent referència a qui guia, se suposa que de forma encertada, els destins de tot un poble, de milions i milions de xinesos. Les conseqüències de l’anomenat maoisme estan a les ments de tothom i no cal recordar-les.
Fa poques setmanes acabem de conèixer que els catalans actuals també tenim el nostre GRAN TIMONER. Es tracta del flamant president de la Generalitat, el sr. Artur Mas. Segons informacions el seu pare li va regalar, inmediatament desprès de la brillant victòria electoral, una roda de timó (a no comfondre pas amb el mateix timó, estri pla que es troba sempre submergit i que és dirigit per una roda o per una canya) que ara mateix presideix el despax presidencial de Palau, valgui la redundància.
La simbologia és evident: algú ha de portar a bon port aquest dissortat poble català. Qui pretengi, però, trobar analogies entre els grans timoners xinès i català perd el temps (i encara més amb el ciclista mallorquí: el president Mas cultiva la seva forma física amb la natació, no pas amb el ciclisme i no tenim notícies de que Mao practiqués ni la natació ni el ciclisme). Més encara: el president Mas, un demòcrata, es troba al càrrec de 7 milions de persones (ja hem deixat enrera allò de sóm 6 milions), mentre que el ferotge dictador de la Xina popular (com ens recordava en Carod-Rovira) pilotava un miler de milions de xinesos.
3 timoners per a la Història. A navegar, a navegar !
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!