VNG

16 jutges, 16 punts del nostre balanç

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

1. Des d’una perspectiva que supera el mandat estricte, el nostre grup municipal ha conduït la transformació urbanística del centre històric de la ciutat. Avui, la Geltrú, la Vilanova Vella i el Centre Vila, conformen un gran “escenari” amb més espai pels vianants, enllumenats eficients, remodelació de carrers, i més serveis. El centre històric de Vilanova és un dels més grans del país. Un espai per viure i conviure, que permet la revitalització del comerç i determina un fort entramat social.

2. La revitalització del Nucli Antic a partir de l’execució del Projecte d’Intervenció Integral del Nucli Antic (PINA), està permetent no solament un canvi físic, sinó una renovada valoració de la nostra identitat com a ciutat. Comencen a aparèixer signes de més activitat econòmica.

3. El desencallament del planejament urbanístic al Cap de Creu i l’elaboració i aprovació del Pla de Millora Urbana del Nucli Antic (PMU), completen,
des del punt de vista del planejament urbanístic, una determinació per conservar la fisonomia històrica de la zona, i posar en valor el seu ús residencial.

4. L’elaboració d’un nou Pla Especial i Catàleg del Patrimoni Historicoartístic i Natural, ha suposat superar una assignatura pendent des de fa temps, i alhora, plantejar un nou enfocament a les polítiques de protecció del patrimoni, per tal que abastin tant els elements del medi natural així com la protecció paisatgística.

5. Habitatge: d’en prou feines existir, ara fa quatre anys, avui podem afirmar que l’Oficina Local d’Habitatge és una realitat consolidada i a ple rendiment. S’han fet 185 habitatges de protecció oficial, s’ha creat la borsa de mediació de lloguer social, elaboració del Pla Local de l’Habitatge, s’ha tramitat nombroses actuacions de rehabilitació d’habitatges; a més de les impulsades en el marc del projecte del nucli antic.

6. Barri de Mar: cobriment del Torrent de la Pastera. millora del final de la Rambla de la Pau, elaboració del Projecte Integral d’Intervenció del Barri de la Marina, nou Institut d’Ensenyament de Secundària i nou CAPI de Baix-a-Mar.

7. Hem promogut la recuperació de la memòria històrica: visites i encàrrec del projecte de rehabilitació del refugi antiaeri de Sant Antoni Abat, exposicions i conferències. També el coneixement de la nostra història local a través del PINA: edició d’un nou llibre de carrers, exposicions, visites guiades i senyalització.

8. Hem influït en les polítiques de cultura i patrimoni, bé sigui apostant per a nous equipaments, com és el cas de l’Auditori; rehabilitant, com és el cas del Museu Papiol, o quelcom més bàsic: que funcioni un cinema al centre de ciutat. Avui anar al Bosc és una realitat que durant molt temps no ha existit.

9. Posar en marxa accions concretes per la lluita contra el canvi climàtic: auditories energètiques, sostres solars fotovoltaics a edificis públics amb participació econòmica de la ciutadania. Aprovació del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible, renovació d’enllumenat,...

10. Cohesió social als barris amb equipaments cívics moderns i adequats a les noves necessitats socials: nou Centre Cívic de la Sardana i del Centre Cívic del Molí de Vent, millora del Centre Cívic de Sant Joan, etc. Hem completat la xarxa dels centres cívics i s’ha impulsat un gran programa de dinamització social.

11. Hem creat nous processos de participació ciutadana. Com per exemple els tallers participatius i posterior concurs d’idees pel futur desenvolupament de l’Eixample Nord, o realització en aquest mateix sentit, de propostes participades per determinar la composició de l’espai en superfície del Torrent de la Pastera. Hem creat també, els Consells Assessors del Nucli Antic i del Barri de Mar, on es donen pràctiques deliberatives entre veïns, professionals, administració, i associacions.

12. L’aposta per la mobilitat cívica: promoció del desplaçament a peu i en bicicleta, i suport a les polítiques de transport públic i mobilitat racional i sostenible, i contribució de la mobilitat “verda” dins l’Ajuntament.

13. Apostant pels serveis sanitaris públics i pels serveis socials de proximitat: Consorci Sanitari del Garraf, CAPI de Baix a Mar i Plataforma al servei de les persones.

14. Programes i accions dedicades a l’educació i la divulgació ambiental: a centres educatius i a la ciutadania, campanyes sobre l’aigua, l’estalvi energètic, etc. Creació d’un gran parc d’ Horts Urbans.

15. Preservació i protecció dels espais naturals: treball continuat respecte Platja Llarga, direcció del Consorci Els Colls – Miralpeix, promovent llocs de treball en tasques de vigilància i neteja dels espais de la costa. També hem projectat un camí pedalable de Sitges a Cubelles, un Pla de prevenció d’incendis i per primera vegada a la ciutat un Inventari de patrimoni natural.

16. Recolzant el desenvolupament dels pobles, afavorint les politiques de cooperació i solidaritat; treball amb les ONG per al desenvolupament, accions de sensibilització i aportant el 1% als pobles en desenvolupament.

ICV Vilanova i la Geltrú

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local