VNG

Principals propostes per a impulsar l’emprenedoria

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Pel candidat socialista, el valor de l’emprenedoria és un dels motors pel canvi de paradigma a la nova economia local que volem. És un valor, el de l’emprenedoria, que des de sempre ha caracteritzat el tarannà vilanoví, la utilització del talent per a generar un futur amb més oportunitats econòmiques. Per això els emprenedors i, especialment, els joves són una peça fonamental en aquesta estratègia econòmica que volem liderar.

Una estratègia que s’emmarca dins la Vilanova i la Geltrú que volem construir des d’ara pensant en el futur. Algunes de les propostes econòmiques, com el Pla Estratègic VNG 2025, incorpora també aquesta visió de potenciació de l’emprenedoria, perquè el capital humà, persones amb vocació d’innovar que utilitzen el talent i el seu grau de formació al servei de l’economia, és un dels principals actius de la ciutat.

Aquest valor afegit, associat a la marca de ciutat i als valors de l’excel·lència i la qualitat dels projectes d’emprenedoria, poden generar oportunitats econòmiques, obrint nous camps a l’economia local, com també la proposta d’aprofundir en l’economia del coneixement a través de la investigació en el camp de la tecnologia de les dependències (Centre d’Estudis Tecnològics per a l’atenció a la Dependència i la Vida Autònoma) i les seves aplicacions industrials, associat als estudis que s’imparteixen a la UPC i que han de permetre fer de Vilanova i la Geltrú un referent a nivell europeu.

Per tots aquests motius Joan Ignasi Elena impulsarà de forma immediata la creació d’una Oficina d’Atenció a l’Emprenedoria, un espai de referència únic per a noves idees empresarials, que centralitzi i canalitzi tràmits amb l’Ajuntament en el moment d’endegar un projecte mitjançant una finestreta única d’informació relativa a l’empresa, la tramitació de llicències i impostos, i una borsa de locals en lloguer i una altra d’inversors privats.

Finalment, en l’atracció d’empreses i la creació d’ocupació, la fiscalitat municipal pot jugar un paper cabdal. És en aquest sentit que proposem la seva reforma amb mesures com la bonificació per la creació d’empreses tecnològiques i sostenibles, a més dels comerços de proximitat, d’activitats d’artesania, d’art, disseny o creació, així com, d’altres activitats relacionades amb el coneixement i amb oficis tradicionals als nous nuclis i eixos urbanitzats recentment.

En aquest sentit, Joan Ignasi Elena es reunirà amb un grup de joves emprenedors de la ciutat, que han impulsat projectes a on presentarà les seves propostes per a l’impuls de l’emprenedoria. 

Principals propostes per a l’impuls de l’emprenedoria:

Impuls al talent: Aliança entre la UPC, Neàpolis, el Centre Tecnològic, el Centre d’estudis tecnològics de la Dependència i l’IMET, que aposta per les noves necessitats econòmiques del territori, una aliança que a més, ha de comptar amb la representació de les empreses de la ciutat. Potenciar la relació entre estudiants, emprenedors i el món empresarial (face to face emprenedors/empresaris) per a rebre el suport dels seus projectes, per a permetre la transferència de coneixements de la universitat a la ciutat.

Ampliarem el centre Neàpolis cowork, dedicat a projectes de tecnologies, de noves tecnologies de comunicació i media, a naus de propietat de l’empresa municipal PIVSAM.

Creació d’un Oficina d’Atenció a l’Emprenedoria per a l’acompanyament en la creació d’empreses i suport als emprenedors, que actuï com a finestreta única per als nous projectes empresarials, agilitzant els tràmits amb l’Ajuntament, facilitant la cerca de locals comercials i d’inversors privats. A més:

Oficina única virtual (associada a aquesta oficina d’atenció a l’emprenedoria), que permeti ser un portal d’emprenedors, amb informació, possibilitat de formació en línia, realització i assessorament de plans d’empresa de forma virtual, intercanvi d’experiències...
Programa formatiu per a joves emprenedors, a través de l’IMET.
Programa específic d’assessorament i d’impuls per a les dones emprenedores.

Reforma de la fiscalitat municipal per a l’impuls als emprenedors a nous espais del a ciutat: bonificació en la creació d’empreses tecnològiques i sostenibles, a més dels comerços de proximitat, d’activitats d’artesania, d’art, disseny o creació o d’altres elements relacionats amb el coneixement i amb oficis tradicionals als nous nuclis i eixos urbanitzats recentment.

Microcrèdits: fer de l’Ajuntament un avalador de propostes a partir de la seva viabilitat tècnica i econòmica.

Altres àmbits amb incidència sobre l’emprenedoria i l’ocupació:

Mesures per impulsar la formació, l’orientació laboral i el reciclatge constant dels treballadors amb polítiques actives d’ocupació des de l’IMET. Continuar desenvolupant accions per a impulsar l’emprenedoria a les escoles.

Ampliació de les infraestructures de telecomunicacions al servei de la ciutadania i de l’economia local, amb infraestructures àgils i preparades a tots els centres de coneixement i als polígons d’activitats econòmiques.

Implantació d’un servei wi-fi ciutadà a tots els equipaments municipals.

Nous espais a l’Eixample Nord, dedicats a la recerca i la transferència tecnològica en el camp de les dependències, incentivant la col·laboració públicoprivada, el paper de la UPC i la formació en enginyeries que s’imparteixen.

Administració electrònica: permetre nous tràmits i agilitzar la burocràcia a través de les finestretes úniques d’atenció.

Aposta per congressos de petit i mitjà format, especialitzats, en camps com els anteriors, que poden atraure un turisme de qualitat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local