Museus de Sitges

No volen explicar què ha passat

Obres de reforma als Museus de Sitges

Obres de reforma als Museus de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Nova Majoria d’en Miquel Forns torna a donar-nos una lliçó de com les coses poden ser blanques o negres segons interessi i de com s’ha d’utilitzar el govern de l’Ajuntament en benefici partidista.

Durant el Ple del passat dilluns 25, el grup municipal del PSC vàrem sol•licitar la creació d’una Comissió Específica per analitzar el nivell de correcció de l’Ajuntament en relació a les obres dels museus.

La proposta, més que justificada a la vista del contundent informe de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, així com de les declaracions del propi Alcalde publicades a l’Eco del 25 de febrer on ell mateix reconeix que s’havia treballat sense llicència d’obres, va ser rebutjada pels partits que conformen el govern.
Amb aquesta decisió, el govern municipal es treu la careta i demostra que només vol investigar allò en què creu que pot treure rèdit polític.

Cal recordar ara que el mateix govern que vota en contra d’investigar la seva actuació en el tema dels museus, va ser el que va impulsar una Comissió Específica de les mateixes característiques per investigar la tramitació de les llicències de l’Atlàntida. Abans sí i ara no? Per investigar la gestió del govern anterior sí i per la seva no?

Sigui com sigui, la veritat és tossuda i els fets són clars. Aquest tema dels museus que s’ha convertit en un malson pel govern per la seva deplorable gestió és veritablement greu. Al marge dels problemes descoberts per la Comissió Jurídica Assessora i que intenten tapar amb un informe extern per part de la Diputació qui l’encarrega precisament per poder justificar quelcom que és injustificable, hi han dos qüestions que són d’una claredat absolutament demolidora:

La primera. Les obres efectivament es van fer sense llicència durant 12 mesos. Tant greu era el problema que el 6 de març finalment es va atorgar la llicència, prèvia declaració d’urgència per part de la Junta de Govern municipal.

És rotundament fals que amb la primera llicència, atorgada el 2010 es pogués tirar endavant les obres que corresponien al nou projecte com així es va fer.

El bony que han construït a sobre del Cau Ferrat no estava en el projecte inicial però es va construir abans del 6 de març.

El cobriment d’algunes terrasses de la façana de mar o les modificacions en les alineacions en les diferents plantes de la façana marítima tampoc estaven en el projecte inicial però s’ha treballat en elles abans del 6 de març.

És mentida que la primera llicència donés cobertura a obres que no estaven autoritzades. El govern municipal i la regidora d’Urbanisme van mentir de manera deliberada en el Ple amb l’objectiu de confondre la gent i amagar la seva incompetència.

La segona. El projecte modificat i les obres que s’hi han fet incompleixen clarament la normativa urbanística del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPAC). No s’han respectat ni els volums, ni les alineacions de la façana de mar, ambdós extrems recollits especialment en les fitxes de Catàleg del PEPPAC com a condicions d’obligat compliment.

Què faran ara? Estendre fum. Molt probablement, el govern municipal o algun partit dels que en formen part, ens acusaran d’haver volgut destrossar el Patrimoni, d’haver fet un mal projecte, d’intentar confondre els ciutadans, o fins i tot d’anar en contra dels museus... Són capaços de coses així. Davant d’aquesta possibilitat volem deixar clar el següent:

El PSC de Sitges exigeix que les obres dels museus s’acabin d’acord amb la legalitat i la normativa vigent. Si no s’hagués modificat un projecte que era legal i millor, si s’atenen criteris de climatització i accessibilitat, ja estarien inaugurats.

El projecte inicial, del que ara diuen que era una barbaritat el van aprovar els mateixos tècnics i els mateixos òrgans de la Diputació i la Generalitat que han aprovat el modificat.

El projecte inicial va ser redactat pel mateix arquitecte que ara ha redactat el projecte modificat.

El canvi de projecte, que suposarà molta més despesa (no només l’increment que ja es reconeix en el modificat sinó el que vindrà després; el temps ens donarà la raó) respon únicament a criteris ideològics i estètics tal com reconeix la comissió jurídica assessora.

No va ser aquest govern ni cap dels partits que el formen, els que es van preocupar d’aconseguir diners i recursos per finançar una reforma tant necessària com oblidada durant molts anys.

Si després de tot això, es neguen a crear una Comissió que investigui què ha passat, perquè no havia llicència, perquè les obres van estar aturades tant de temps, què s’ha gastat, què s’ha facturat i què s’ha certificat, deu ser que o no ho tenen clar o sí que ho tenen però no ho volen explicar.

Comitè Executiu del PSC de Sitges
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local