-
La columna d'en Francesc
-
Francesc Carafi
- Sant Sadurní d'Anoia
- 25-03-2014 | Actualitzat 25-05-2015 21:25
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El CIC (Centre d’Interpretació del Cava), com també es coneix i s’anomena la fassina Can Guineu de Sant Sadurní, va ser un encert la seva compra per part de l’ajuntament. Un assoliment que aquest ha sabut esparcir i conectar a la societat sadurninenca.
Complement a aquest edifici i a la seva dignificació, está l’espai Simón Coll (Xocolaters Simón Coll). Ambdós, la fassina, emblema local del cava, i l’espai xocolater, empresa local internacional, conformen un excel.lent maridatge, cava i xocolata, que fa que el visitant gaudeixi i pugui explicar-ho al seu entorn.
A Sant Sadurní li feia falta un edifici d’aquestes caracteristiques. En primer llòc per enaltir el producte per excel.lència del nostre municipi, el cava. I segonament per transmetre a l’exterior, la història i la cultura de la nostra font de riquesa, que és el cava. Catalunya, Espanya, Europa, tot el món, ha der ser receptor i conèixedor del pais del cava, de la capital mundial del cava, Sant Sadurní d’Anoia.
I en aquest sentit, dir, que aquest centre, museu modern del cava, que en termes més populars i propers, jo l’anomenaría, és i té de ser sempre, l’orgull, l’icona, l’estàndard de tots els cavistes, sense excepció. El referent, l’aparador, que tots els sadurninencs, hem d’explicar.
La Fassina Can Guineu, “encert i projecció” per a una vila, que el seu simbol i el seu futur, passa inexcusablement per l’aroma del cava.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!