Comerç

Canviem el xip, passem-nos al comerç local

Eduard Montes. Eix

Eduard Montes. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Són molts els petits comerços que podem trobar als nostres pobles i barris, tot un exemple de productes de qualitat amb un servei personalitzat. De veritat val la pena estalviar-se uns quants euros amb la falsa excusa que "a les grans superfícies serà més barat"?

Des del Jovent Republicà apostem per un comerç local de proximitat, feminista responsable, sostenible i en català, i és per això que volem compartir amb vosaltres quatre motius per tal de garantir la supervivència del petit comerç i lluitar contra la precarització de les grans superfícies.

En primer lloc, més i millor treball. Les petites empreses són el gruix de l'activitat comercial del nostre país. Si mirem les dades, els negocis que contracten més treballadors són els petits negocis de barri, malgrat partir des d'una situació de desavantatge i sense igualtat de condicions amb els seus competidors.

En segon lloc, l’atenció personalitzada, la calidesa i la proximitat dels petits comerços amb els clients. Tot això és garantia de trobar-se un venedor que veritablement coneix el seu producte en tota la seva extensió. I podran aconsellar-te amb prou criteri per satisfer de la millor manera les teves necessitats. Sense presses, amb calma i confiança.

En tercer lloc, el comerç local dona vida a la ciutat. Un gran factor a tenir en compte si volem viure en una ciutat o barri amb una millor qualitat de vida i inclús seguretat. O preferim viure en un barri fantasma sense botigues on poder comprar els productes bàsics pel dia a dia? Això ens repercuteix a nosaltres com a actors directes, ja que és la millor fórmula per contribuir a la recuperació local com és en el cas de la COVID-19, confiant en els nostres familiars, amics, veïns i veïnes. Els diners que invertim en les botigues dels nostres barris continua circulant i contribuint a la nostra comunitat i qualitat de vida. Activar el consum beneficia a tothom, ja que és invertir en la gent del nostre entorn.

I per últim, estalvia i consumeix productes de la zona. Potser els productes locals siguin quelcom més cars, però comprar de proximitat suposa esquivar les maquiavèl·liques tècniques de màrqueting que poden fer-te gastar diners innecessàriament en coses que no necessitis i que ni tan sols vulguis. També ens hem de preguntar, dura el mateix un producte comprat en un petit comerç que en una gran superfície? A més a més, els petits comerços fan servir proveïdors locals de la zona. Consumir aquest producte repercuteix en l'economia local i et dona cert grau d'exclusivitat, ja que no el trobes en una gran superfície que compren a gran escala sense respectar els drets laborals de les treballadores.  

La lògica capitalista en la qual estem immersos ens aboca a un constant i desmesurat consumisme. I ara, tenim l’oportunitat de reimpulsar i promoure el comerç local, de proximitat i responsable. Aquestes festes: canviem el xip, passem-nos al comerç local.

Eduard Montes

Portaveu del Jovent Republicà de Vilanova i la Geltrú 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local