-
Tribuna
-
Bàrbara Roviró Llimiana
- Vilanova i la Geltrú
- 28-12-2021 13:47
Bàrbara Roviró Llimiana. Eix
Una de les principals lliçons extretes del desastre post-DUI a finals de 2017 és que no s’havia treballat prou l’àmbit internacional
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
És, doncs, lògic que l’Assemblea hagi desenvolupat i intensificat des d’aleshores una estratègia internacional per preparar-nos per al dia, esperem que no massa llunyà, que esdevinguem República.
Conjuntament amb l’Oficina Internacional de l’Assemblea, des de la Comissió Internacional es dissenyen accions i projectes per internacionalitzar el procés d’autodeterminació de Catalunya i crear complicitats entre la comunitat internacional, sovint en estreta col·laboració amb les assemblees exteriors repartides arreu del món. La creació de xarxa internacional de solidaritat envers Catalunya entre la societat civil és una de les principals tasques de les assemblees exteriors, l’anomenat networking.
L’objectiu principal de totes les accions i projectes en l’àmbit internacional és però, tal com especifica el Full de ruta i ha ratificat el Secretariat Nacional, crear les condicions polítiques i diplomàtiques necessàries per al reconeixement internacional de la República de Catalunya. D’altra banda, també persegueixen l’objectiu de denunciar la regressió en l’exercici dels drets humans i fonamentals de les llibertats civils a l’Estat espanyol que pateix el moviment independentista català.
Aquesta tasca d’advocacy comporta la confecció de l’argumentari per explicar el conflicte en conferències internacionals i denunciar el lawfare espanyol i altres vulneracions de drets. Aquests últims anys hem participat en sessions del Consell de Drets Humans de l’ONU, de l’OSCE, del Forum on Minority Issues de la Nacions Unides, etc. Per tal de desacreditar l’estat opressor.
Al mateix temps s’han dut a terme campanyes de lobbying mirant d’incidir en governs, organitzacions internacionals i líders estrangers perquè es posicionin al nostre costat o contribueixin a denunciar les vulneracions de drets per part de l’Estat espanyol. Seguint aquesta línia, aquest proper any 2022 Assemblea Internacional ampliarà la col·laboració amb UNPO, l’Organització de Nacions i Pobles No Representats, on Assemblea té la representació exclusiva dels interessos del poble català, per presentar informes sobre la causa i queixes formals davant d’altres organismes internacionals.
Des de la diàspora i des del territori continuarem treballant per donar veu a la nostra causa justa arreu del món fins a assolir la independència. #Seguim
Bàrbara Roviró Llimiana
Coordinadora de la Comissió d’Incidència Internacional de l’Assemblea
Més informació:
https://int.assemblea.cat/campaigns/
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!