Flash

Una delegació amb representants de les quatre ciutats de l’Eix Diagonal visiten la ciutat de Birmingham a Anglaterra

Formació en oficis ‘masculinitzats’ per a dones i serveis per facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar són els dos grans pilars de desenvolupament de la ciutat de Birmingham

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La visita es va fer dins del marc del projecte transnacional WINGS que forma part del projecte IGUALEM, cofinançat pel Fons Social Europeu. D’aquesta manera, el treball transnacional inclou també la participació de dos altres socis més, la regió de l’Emscher-Lippe a Alemanya i Sardenya a Itàlia.

La visita d’estudi de dos dies es va centrar en conèixer diferents iniciatives totes elles encaminades a reforçar l’ocupació femenina en llocs de treball normalment ocupats per homes i en l’oferta de diferents serveis de suport enfocats a facilitar la conciliació laboral i familiar. Per aquest motiu, durant la visita es van veure com funcionaven un centre públic de recursos per a famílies, especialitzat en la cura de nens i on s’hi pot trobar des de bibliografia fins a l’oferta de serveis de cangur. En la mateixa línia també es va visitar una guarderia que lligada a un centre d’ocupació ofereix un servei de cangur per a les dones amb nens petits que estan buscant feina o bé realitzen alguna activitat lligada al centre d’ocupació com pot ser un curs de formació.

Per altra banda, a la zona de Solihull, dins l’àrea de la ciutat de Birmingham, la delegació de l’Eix Diagonal va poder veure diferents cursos de formació i capacitació adreçats específicament a dones immigrants en oficis normalment desenvolupats per homes com per exemple lampisteria, construcció, pintura i fusteria. Finalment, es va veure un centre d’ocupació i tots els serveis que oferia com ara orientació, assessorament, formació, inserció laboral, i aula d’autoaprenentatge entre altres.

Després de la visita, Xavier Rubio, regidor delegat d’Ocupació de l’Ajuntament de Manresa i President de l’AD Eix Diagonal, opina que “el principal objectiu de les polítiques d’ocupació angleses és la cohesió i integració social, especialment de les comunitats d’immigrants. En aquest sentit, la situació catalana parteix d’unes millors condicions i així el projecte IGUALEM és fonamentalment una acció d’igualtat d’oportunitats per combatre la subrepresentació femenina en el treball productiu”.

La visita d’estudi a Anglaterra és la segona que es desenvolupa ja que la primera es va fer a Catalunya, concretament als quatre municipis de l’Eix Diagonal, a finals de l’any passat. La propera serà el mes d’octubre a Alemanya, a la regió de l’Emscher-Lippe. Totes elles tenen com a marc comú el treball transnacional que els quatre països socis, Anglaterra, Alemanya, Itàlia i Catalunya, porten a terme dins del projecte transnacional WINGS en els aspectes d’estudiar la desigualtat al mercat de treball per raons de gènere, el descobrir nous mètodes per a la incorporació i participació de les dones en sectors laborals no tradicionals, el proposar diferents sistemes i mètodes per sensibilitzar a les empreses en igualtat d’oportunitats i en l’establiment de criteris de responsabilitat social i finalment, el potenciar la creació i desenvolupament de centres destinats a les dones.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local