www.vilanova.cat
VD |
31-07-2007 19:46
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El web municipal amb més puntuació és el de Barcelona, amb 290,80 punts, mentre que el màxim que es podia assolir són 300. El de VNG, estrenat el març passat, nha obtingut 189,93. Sha valorat que proporciona impresos per realitzar tràmits, la possibilitat de pagament per Internet, lexistència del plànol amb el directori i la guia de la ciutat, informació de transports, les actes dels plens, un buscador, un mapa del web, bústia de correu, telèfons i blog de lalcalde. Així mateix, lestudi afirma que el 66% dels webs estudiats responen a les consultes ciutadanes i www.vilanova.cat nés un. Es troba en la 53ª posició quant a la qualitat i la rapidesa de resposta, que és duna mitjana dun dia.
El portal municipal de VNG rep una valoració especialment bona en làmbit de laccessibilitat, un element que és dobligat compliment per a les webs de les administracions públiques des de lany passat. El web www.vilanova.cat és el cinquè dels 138 webs estudiats, només té per sobre Saragossa, Gijón, Pamplona i Madrid. En aquest camp se li han atorgat 8,974 punts dun màxim possible de 10. Totes les pàgines sotmeses a la radiografia del Cyberp@is han passat un test daccessibilitat, seguint les pautes estandaritzades de lorganisme internacional W3C-WAI. Només 44 ajuntaments han superat el test.
El regidor dHisenda, Règim Intern i Seguretat Ciutadana de lAjuntament de VNG, Albert Sanabra, considera que la bona posició de www.vilanova.cat en la llista de webs municipals fa molt visible el compromís de ladministració vilanovina amb el ciutadà pel que fa a la seva relació a través dInternet. Albert Sanabra ha ressaltat el fet que aquest març sha iniciat un procés de renovació del web de lAjuntament i que aquest estudi publicat al Cyberp@is fa que la feina feta es vegi valorada. El regidor sha referit a laposta de lAjuntament per laccessibilitat, que es veu molt ben reflectida en el cinquè lloc dels portals analitzats.
Lestudi del Cyberp@ais, publicat el 19 de juliol de 2007, destaca a grans trets que aquest any, el setè en què realitzen la radiografia de webs municipals, tots els ajuntaments de més de 50.000 habitants i de capitals de província tenen una finestra a Internet. També valora que progressivament saugmenten els serveis i els continguts en els webs municipals, així com laccessibilitat, tot i que continua sent una assignatura pendent per a molts.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!