Agenda del Penedès

Fires i festes

GraffTech Fest

La Bisbal del Penedès | 20-09-2024 10:08 h. fins 22-09-2024

GraffTech Fest

Així, durant el pròxim cap de setmana, els artistes Lalone, Sasa, MariaDie, Nauni, Dank, Eslicer i Dridali estaran treballant en les seves obres d’art en diferents punts de la vila. Enguany, les temàtiques triades tenen relació amb les entitats del municipi i la tradició i, de fet, la regidora de Cultura, Judith Vidal, ha explicat que “enguany estrenarem murals relacionats amb temes tradicionals, des de la cultura popular a les entitats, passant per les festes populars o el treball de la terra”. Vidal ha afegit que “tenim moltes ganes de veure com queden aquestes noves obres, els artistes sempre ens sorprenen i és molt bonic veure com cada muralista té el seu propi estil”.

Durant  el proper cap de setmana es duran a terme diverses activitats, com ara tallers infantils el dissabte a la tarda o les rutes a cavall amb tastos de productes de la terra, una experiència per a la qual caldrà fer la reserva per al dissabte a la tarda o per al diumenge al matí a través del perfil d’Instagram del GraffTech Fest (ja s’hi pot contactar aquesta setmana per demanar informació i reservar). Quant als tallers, seran gratuïts i es podran fer a la plaça Pau Casals el dissabte de 17:00h a 19:30h. Seran de pintura, graffiti i realitat augmentada i també hi haurà una gimcana artística amb premis. A la mateixa plaça Pau Casals hi haurà un photocall, on les famílies es podran fer fotografies amb diverses mascotes del festival.

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, considera que “aquesta és una gran iniciativa que va néixer de la mà d’un bisbalenc i que enguany la tornem a repetir, ja que ens ha portat moltíssims visitants al municipi i ha fet que la nostra vila tingui un gran atractiu turístic. Hem notat que ens visita molta més gent, que tenim més presència a internet -ja que les persones que vénen a la Bisbal comparteixen les fotos i vídeos que fan- i, a més, ens sembla molt interessant que es puguin fer coincidir tradicions, art, cultura i tecnologia en una mateixa iniciativa. El nostre poble llueix cada vegada més bonic gràcies a l’art i aquest també és un altre motiu de pes per seguir apostant per aquesta iniciativa”.

Tot i que es tracta de la segona edició del festival a la Bisbal del Penedès, aquesta és la cinquena edició de l’esdeveniment, ja que la Bisbal també va acollir el GraffTech Kids, adreçat als alumnes de l’escola bisbalenca Ull de Vent i, posteriorment, l’esdeveniment també s’ha celebrat a l’Espluga de Francolí i Móra d’Ebre. El festival el promou l’empresa Suite of Art i el bisbalenc Jaume Junqué n’és el CEO. Junqué ha explicat que “estem molt orgullosos i contents pel fet que la Bisbal fos el primer municipi que acollís el festival, ja que és el meu. Des de l’Ajuntament em van obrir les portes de seguida que vaig fer la proposta l’any passat i, ara, tornem a repetir. Estic molt agraït. El festival està creixen,t però sempre li donarem prioritat a la Bisbal”. L’emprenedor bisbalenc ha explicat que “també estem treballant en una xarxa social pròpia que aplegarà tots els municipis que participen en el GraffTechFest”. Quant a ambicions, Junqué ha explicat que l’any vinent li agradaria estar portant el festival a altres països d’Europa i als Estats Units.

En aquest enllaç podeu consultar els murals del Festival que ja estan acabats. Per a més informació sobre el festival, podeu visitar el perfil d’Instagram @GraffTech_Fest

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!