CNL Alt Penedès-Garraf |
26-01-2006 18:28
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El 8 de febrer, el Centre de Normalització Lingüística Alt Penedès-Garraf obrirà el període de matriculació per apuntar-se als cursos de català per a adults corresponents al segon quadrimestre. A partir daquest dia, els antics alumnes shi podran inscriure. En canvi, les persones que no hagin fet mai cap curs de català al Consorci per a la Normalització Lingüística (CpNL) i que ara shi vulguin inscriure sigui en la modalitat presencial o a distància-, abans de formalitzar la matrícula han de fer una prova de collocació amb la finalitat de situar-les en el curs més adequat. Aquestes proves es faran a partir del dia 6 de febrer i prèviament cal demanar dia i hora al servei o a loficina corresponent. Un cop conegut el resultat de la prova, a partir del dia 13 ja podran formalitzar la matrícula. Els cursos començaran els dies 20 i 21 de febrer.
Cursos presencials i a distància
Els cursos de català per a adults ofereixen diferents modalitats daprenentatge. Duna banda, les persones que no entenen la llengua (habitualment, perquè acaben darribar a Catalunya) troben els cursos diniciació al català oral. A partir daquí, lalumnat pot accedir a cursos orientats a la llengua parlada: són els nivells bàsics i elemental. Finalment, hi ha els nivells orientats a la llengua escrita: els intermedis i els de suficiència. Aquests últims es poden seguir en la modalitat presencial o bé a distància.
Els cursos que imparteix el CpNL estan homologats amb les titulacions que expedeix la Secretaria de Política Lingüística. Així doncs, la prova final dels cursos bàsics, elementals, intermedis o de suficiència permet obtenir un títol oficial, que equival als nivells A, B o C de català.
Programa Voluntaris per la llengua
El programa Voluntaris per la llengua està orientat als alumnes dels cursos bàsics o a altres persones que vulguin practicar la llengua parlada -o els calgui reforçar lexpressió oral- amb la collaboració dalumnes daltres cursos o daltres persones voluntàries que els ajuden a parlar i a expressar-se en català compartint una hora a la setmana fora de laula durant un mínim de deu setmanes.
El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 80 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. A través d'una xarxa de 22 centres de normalització lingüística estesa per tot el territori, amb més de 130 punts d'atenció i més de 400 professionals especialitzats, el Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!