Redacció |
13-06-2011 16:53
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
UPCnet ha posat a l’abast dels escolars una plataforma que permet comprovar, autoevaluar i millorar el nivell d’aprenentatge de les llengües estrangeres de forma interactiva mitjançant l’ús de les TIC.
Combinació de diferents softwares per una major interactivitat
Gràcies a la utilització de softwares especialitzats, s’ofereix a l’alumne una interacció que li permet valorar el seu nivell d’anglès, introduint elements nous que fan més atractiu l’aprenentatge de l’idioma. La plataforma permet valorar els alumnes en aspectes com el listening, reading, grammar o speaking. D’aquesta manera l’alumne veu al moment quina és la seva capacitat de comprendre un text oral o escrit, pot fer exercicis de gramàtica i pot participar en diàlegs valorant les seves respostes.
Integració de les TIC per l’aprenentatge
Per a UPCnet, aquest projecte suposa “una introducció de les TIC amb seny i aconseguint el màxim suport a la innovació pedagògica mitjançant un ús coherent de les noves tecnologies que, a més, tingui en compte el punt de partida tants dels alumnes com de la pròpia escola”.
Per les escoles es tracta d’un projecte molt atractiu pels nens i nenes que ha tingut molt bona acceptació i és molt valorat pels alumnes ja que implica un grau més elevat de participació activa de l’alumne. L´Institut Dolors Mallafré creu que aquest projecte significa que les escoles aposten per la incorporació de les TIC en el sistema pedagògic i tenen amb aquesta i d’altres plataformes la oportunitat de utilitzar les TIC per a maximitzar l’aprenentatge dels alumnes, en tot tipus d’estudis i matèries. L’ús de les TIC s’hauria d’ampliar en el sistema educatiu a tots els nivells possibles.
UPCnet, pionera en la introducció de les TIC a les escoles UPCnet posa a disposició de la comunitat educativa el seu coneixement d’anys d’experiència en la introducció de les TIC a la Universitat Politècnica de Catalunya, la qual cosa ha permès a la companyia crear nous productes i serveis, dissenyats i personalitzats per la realitat de les escoles de primària i secundària.
Deu anys d’experiència en ensenyament
UPCnet ja treballa com a proveïdor de solucions per a l’ensenyament virtual amb la plataforma ATENEA, creada per a la UPC, col·labora amb el Govern d'Andorra amb la creació de Educand, una plataforma especialment dissenyada per al sistema educatiu d’aquest país.
UPCnet ha desenvolupat per a l’administració catalana projectes en el sector de la educació com la plataforma de e-learning per a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, una plataforma virtual d’aprenentatge per a la xarxa de centres escolars de Catalunya (Àgora) o un projecte per a l’Institut d’estudis de la Salut, entre altres.
La Càtedra Telefònica-UPC
Constituïda per conveni l’any 2003 amb el nom de Càtedra Telefònica d’especialització Tecnològica i Societat del Coneixement, el seu objectiu és l’estudi i la recerca sobre les noves tecnologies de la comunicació, així com la identificació de les noves tipologies professionals que seran necessàries en la societat del coneixement i la informació.
La Càtedra està formada per un grup d’experts en temes afins als seus objectius i té com a director el catedràtic Lluís Jofre Roca, com a director associat el catedràtic Francesc Solé Parellada i com a coordinador el professor Ferran Sabaté Garriga, més sis professors responsables de les línies de recerca.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!