Entrevistes ràpides

Twittalk proposa fer entrevistes a través del Twitter

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les persones o entitats que vulguin generar continguts a través de les xarxes socials ja tenen una nova eina. Es tracta de Twittalk, una plataforma que permet fer entrevistes, debats o trobades digitals a través de Twitter. La intenció és utilitzar les virtuts d'aquesta xarxa social i permetre als usuaris interactuar per extreure'n algun tipus d'informació. Així, un o diversos entrevistats es posen a disposició a través de Twittalk de la resta d'usuaris perquè es generi un diàleg, que després es distribueix al Twitter. La plataforma permet agrupar el contingut (totes les preguntes dels diferents usuaris i les respectives respostes) en un mateix context i de forma correlativa i amb sentit.

Twittalk posa a disposició dels usuaris una plataforma que els permet fer entrevistes o obrir debats treballant sota les característiques de Twitter: immediatesa, iniciant la sessió amb les dades de la xarxa social i amb preguntes i respostes de menys de 140 caràcters d'extensió -considerant les etiquetes que s'acompanyen amb el contingut.

A més, la iniciativa permet agrupar tot el contingut que es genera amb una entrevista (totes les preguntes dels diferents usuaris amb les respectives respostes) en un mateix context, seguides i per ordre, ja que una vegada es publiquen al Twitter en format piulada-resposta de forma automàtica s'acaben perdent en les línies de temps dels diversos perfils que hagin participat.

De fet, el seu creador, Emili Murcia, veí de Sant Quintí de Mediona, ha destacat que el més interessant de Twittalk és que es pot "recollir informació a través de Twitter de forma immediata i en un format llegible, que perduri en el temps i que després es pugui treballar el contingut".

A més, la plataforma es diferencia de les converses normals de Twitter perquè sota el context Twittalk existeix certa predisposició per part de l'entrevistat per rebre consultes i preguntes.

Aquesta web dóna a l'usuari un canal propi on es podran visualitzar totes les entrevistes que hagi creat. A més, de cada conversa o entrevista es facilita el codi html, perquè es pugui inserir en una altra web o bloc (en els canals de pagament).

Qui el pot utilitzar?

Twittalk el pot utilitzar qualsevol persona o entitat que tingui un perfil a Twitter. La plataforma és una bona eina per generar continguts, per això pot ser útil per als gestor de comunitats virtuals com a font d'interacció i de conversa amb els seguidors o com un recurs per extreure'n l'opinió del públic de qualsevol aspecte, com ara un nou producte.

També es pot utilitzar per rebre i contestar consultes o dubtes. Per exemple, podria servir a les administracions públiques com a eina de participació perquè els polítics es posin a disposició de la ciutadania. O també podria funcionar com un servei de consultoria virtual d'especialistes en una temàtica.

Funcionalitats

La plataforma és molt completa i disposa de desenes de possibilitats per personalitzar l'entrevista que es vol crear.

En un encapçalament, la pàgina web on es generarà aquesta entrevista ofereix una paràgraf on es pot fer una explicació de l'entrevistat, del motiu de l'entrevista o del debat que s'inicia.

A partir d'aquí, a la pantalla s'obre la possibilitat de fer preguntes als usuaris de Twitter que s'hagin programat com a entrevistats, ja sigui un de sol o més d'un per crear una mena de taula rodona.

Pel que fa als entrevistadors, es pot obrir a la participació del públic en general, o bé es configura perquè només puguin preguntar uns pocs o un de sol. A més, el sistema permet esborrar preguntes que no es volen afrontar o bloquejar usuaris que no podran preguntar.

Tot es fa des de l'opció de configuració de l'entrevista, que també permet programar el període per rebre preguntes, el moment en què s'enviarà la conversa a través de Twitter i si es vol comptar amb una tercera persona, diferent a l'entrevistat, perquè faci de moderador dels continguts.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local