Redacció |
Vilafranca del Penedès
20-11-2012
| Actualitzat 21-11-2012 00:20
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Darrere de “Canica Game” no hi ha cap multinacional ni cap gran empresa del sector dels mòbils, sinó que és una aposta personal d’un emprenedor, Oriol Manyà, que amb moltes hores de dedicació i il·lusió ha desenvolupat aquest joc de forma totalment independent. Manyà té una llarga experiència com a desenvolupador web i de videojocs, però fins ara no havia fet el pas de crear desde zero un videojoc propi apostant per l’emprenedoria, i això és el que ha fet amb “Canica Game”, que neix del seu propi estudi, Hekatombe, ubicat a Vilafranca del Penedès.
Es tracta d’un homenatge al tradicional joc de les bales, que d’una manera o altra han format part de la infància de tothom. No és només un joc dirigit als infants, sinó que s’inspira en el món de les bales però barreja el millor del billar i del minigolf, posant una especial atenció a la “canica” (bala). “Canica Game” està disponible per a dispositius mòbils Android, tant per smartphones com per tablets, i és multi-idioma (català, castellà i anglès). De fet, és un dels pocs jocs per a mòbils existents en català. “Canica Game” també permet als jugadors personalitzar les bales i adaptar-les a l’estil propi de cada persona, amb infinites combinacions possibles; ofereix, per exemple, la possibilitat de combinar els diferents rastres que deixa la bala quan es mou, com una estela amb quatre barres vermelles que insinua la bandera catalana, entre moltes d’altres possibilitats.
“Canica Game” és 'un joc 3D per a mòbils que disposa de més de 100 nivells de dificultat creixent, amb multitud d’elements d’ajuda i obstacles. Es pot descarregar de forma gratuïta a Google Play, el market d’aplicacions dels dispositius Android, i els seus gràfics i dinàmica de joc no deixen indiferent a ningú.
Del Penedès, cap al món
Oriol Manyà, que recentment ha guanyat el tercer premi del Barcelona FinApps Party, un marató de 24 hores de desenvolupament d’aplicacions mòbils financeres organitzat per “la Caixa”, es planteja ara donar un nou impuls a la seva carrera professional apostant per l’emprenedoria en el sector del desenvolupament d’aplicacions i jocs per a mòbils, posant una especial atenció en la dinàmica de joc i la usabilitat. En poc temps “Canica Game” ja ha tingut més de 8000 descàrregues arreu del món. Per això Manyà està treballant en el desenvolupament de les versions en francès, alemany, italià i portugués, així com en la versió per iPhone i iPad, per tal d’aconseguir arribar a un mercat el més ampli i global possible.
Oriol Manyà imparteix actualment classes en el primer Cicle Formatiu de Grau Superior de Disseny de Videojocs públic d’arreu de l’Estat, que ofereix l’EMAID, l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú. I en el desenvolupament del seu primer joc per a mòbils, “Canica Game”, ha volgut comptar amb la participació de dos estudiants en pràctiques d’aquesta escola, Roger Pérez i Joshua Llombart, que han ajudat en el disseny de nivells i en el testeig.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!