Pla local de la Joventut

Vilanova proposa més de 200 accions per als joves

El govern de Vilanova va presentar ahir al Consell Municipal d'Associacions de Veïns i Veïnes el Pla Local de Joventut

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El govern de Vilanova va presentar ahir al Consell Municipal d'Associacions de Veïns i Veïnes el Pla Local de Joventut. El regidor Gerard Figueras, va explicar que els tres objectius principals son crear el consell local de joves, disposar d'un espai per fer activitats i executar el Pla, que recull les polítiques a dur a terme en els propers quatre anys.

Figueras va dir que la coordinadora d'entitats està funcionant ja com espai de diàleg constant amb les associacions juvenils amb l'objectiu d'organitzar les activitats a la nau del Museu del Ferrocarril. El regidor es va mostrar convençut que aquestes mateixes entitats es faran seu el Pla Local i l'utilitzaran com una eina. L'alcaldessa, Neus Lloveras, per la seva banda, va valorar la diagnosi actual dels joves a la ciutat, i va voler destacar "l'esport com una de les coses més integradores que tenim a la ciutat". L'alcaldessa va parlar del bon nivell de convivència a VNG i va prioritzar les accions per crear riquesa per tal de solucionar les problemàtiques actuals dels joves.

El Pla Local de Joventut 2012-2016 va ser aprovat pel Ple municipal fa algunes setmanes. El document defineix les característiques específiques de la població jove de Vilanova i la Geltrú i estableix quines haurien de ser les línies prioritàries de les polítiques públiques en àmbits com els estudis, el món del treball, les possibilitats d'emancipació, la integració de la diversitat i el món de l'oci.

Les actuacions concretes més destacades a desenvolupar son la posada en funcionament del nou espai de la Nau del Ferrocarril per a donar suport al desenvolupament d'actes i activitats autogestionades per part de les entitats juvenils de la ciutat, la constitució de la Coordinadora d'Entitats Juvenils i Culturals que actua com un consell de joves, la posada a disposició d'un Espai d'Entitats, els serveis i assessories que s'ofereixen a l'Oficina Jove i la descentralització dels serveis.

En el Consell Municipal d'Associacions de Veïns i Veïnes també es va parlar del servei de mesures alternatives. Es tracta de la possibilitat que les persones que fan alguna infracció a l'espai públic o contra la convivència, puguin fer treball en benefici de la comunitat en comptes de pagar la sanció corresponent. L'objectiu d'aquest programa és provocar un canvi en la manera d'actuar de la persona a través de la reparació del dany causat.

Els representants veïnals es van interessar per aspectes de la convivència a la ciutat relacionats amb la immigració, van apostar pel potencial turístic de Vilanova i la Geltrú com a font d'activitat econòmica, especialment en relació a les possibilitats que ofereix el mar i tot l'àmbit nàutic. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local