PROCÉS D’EMANCIPACIÓ

L'Oficina Jove de l'Alt Penedès atèn més de 13.000 consultes el seu primer any

Xavier Lluch: 'sabem que hi ha joves que es queden pel camí i no volem que la crisi els deixi al marge del mercat de treball'

L'Oficina Jove de l'Alt Penedès atèn més de 13.000 consultes el seu primer any. CC Alt Penedès

L'Oficina Jove de l'Alt Penedès atèn més de 13.000 consultes el seu primer any. CC Alt Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un any després de la inauguració de l’Oficina Jove del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, s’han atès més de 13.000 consultes d’informació, orientació o assessorament de persones joves o de les seves famílies. Xavier Lluch, vicepresident i conseller de Joventut, va explicar en roda de premsa que durant l’any 2016 el Consell Comarcal ha triplicat el pressupost dedicat a Joventut i que l’atenció directa a les persones joves s’ha ampliat amb nous serveis (assessories sobre orientació acadèmica i professional, mobilitat internacional, habitatge, laboral, emprenedoria, consum, associacionisme i participació). “Tenim la voluntat d’ajudar els joves, d’escoltar-los, perquè sabem que hi ha joves que es queden pel camí i perquè no volem que la crisi els deixi al marge del mercat de treball”.

L’Oficina Jove treballa en col·laboració  amb tots els ajuntaments i els instituts de Secundària de l’Alt Penedès per fer arribar tota l’oferta formativa, d’activitats i de serveis als més de 16.000 joves d’entre 16 i 29 anys que viuen a la comarca. “Els joves, com la resta de la població, tenen perfils molt diversos; però la majoria de joves, en algun moment o altre, ens necessitaran: per buscar feina per primera vegada, perquè han perdut la feina que tenien, perquè volen estudiar a l’estranger, volen fer un voluntariat o es volen inscriure en alguna activitat de lleure”.

Un dels temes clau en què es treballa des de l’Oficina Jove de l’Alt Penedès és l’èxit educatiu, entenent el fracàs escolar com un fet situacional i no com una etiqueta permanent. En aquest sentit, s’ofereixen alternatives de formació als joves que no han finalitzat l’ensenyament obligatori i el programa “Forma’t”, en les seves 5 edicions, ha tingut uns percentatges d’entre el 70 i el 80% de reincorporació als estudis i la formació  o d’inserció laboral per part dels joves que hi han participat.

Xavier Lluch va explicar també que, des del mes d’abril passat, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès és una de les 30 Oficines Joves o Punts d’Informació Juvenil de Catalunya des d’on es poden fer les inscripcions instantànies al sistema de Garantia Juvenil. El procés era molt laboriós, perquè hi participen diferents administracions (local, catalana i estatal), però amb el nou sistema d’activació de codis s’ha convertit en un tràmit molt més senzill. Les persones joves que s’inscriguin en el sistema de Garantia Juvenil rebran una oferta de feina o la possibilitat de participar en un curs de formació en el termini de quatre mesos. Fins ara, 2.202 joves de l’Alt Penedès s’han informat sobre el sistema de Garantia Juvenil al Consell Comarcal i amb aquesta millora és possible que es dupliqui el nombre de persones joves inscrites.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local