Redacció |
Sitges
19-05-2016 18:06
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L'Ajuntament de Sitges ha dotat les tres instal·lacions esportives amb major capacitat de públic de plans d'autoprotecció per tal que en cas d'emergència els usuaris coneguin les primeres actuacions d'emergència que cal posar en marxa, així com la col·laboració immediata que s’ha d’establir amb els cossos de seguretat.
Els plans d'autoprotecció són una eina que serveix de manual d'actuació davant possibles situacions d'emergència i, a més, descriuen com són les instal·lacions, els recursos materials i humans de què es disposa, els riscos i les condicions d'accessibilitat. Tota aquesta informació s’ha d’oferir als cossos de seguretat quan arriben a la instal·lació en cas d’emergència i que hagin d’intervenir.
La Regidoria d'Esports ha explicat aquesta mateixa setmana els detalls dels plans d’autoprotecció a presidents, directors tècnics, delegats de camp i entrenadors de les associacions esportives usuàries del Camp d’Aiguadolç. En els propers dies, la regidoria ha previst també una reunió per informar dels nous plans als representants de les entitats del Poliesportiu de Pins Vens i del Camp de Futbol Nou Pins Vens.
Per a la regidora d'Esports, Carme Almirall, l'afluència de públic a les instal·lacions esportives tots els dies de la setmana "fa necessari que donem a conèixer les primeres actuacions a fer en cas d'emergència com, per exemple, les zones de confinament, on estan ubicats els extintors o el telèfon on s'ha de trucar per fer un avís".
Actualment, l'Ajuntament de Sitges està treballant per substituir la senyalística del Camp d'Aiguadolç i del Poliesportiu de Pins Vens per millorar la ubicació i la circulació dins de la instal·lacions i adaptar-ho també a situacions d'emergència. Aquesta actuació se suma a les realitzades els darrers anys al Pavelló de Pins Vens, com l'ampliació del passadís de les grades, la construcció de noves sortides d'emergència i la col·locació d'extintors cada vint metres.
Encara que no precisen de plans d'autoprotecció, l'Ajuntament ha dotat el rocòdrom i el camp de rugbi de nova senyalística, extintors i desfibril·ladors automàtics.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!