50 vehicles municipals de Vilanova portaran sensors per recollir informació relacionada amb la mobilitat. Ajuntament de Vilanova
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
03-04-2022 22:17
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú posa en marxa un projecte per incorporar sensors a la seva flota de vehicles, amb la finalitat de recollir dades que permetin millorar-ne l'eficiència. De moment s'ha començat per un vehicle com a prova pilot, però la idea és integrar dispositius de geolocalització a 50 camions, camionetes, cotxes i motocicletes de la Unitat de Serveis Municipals.
Es preveu que les dades que captaran els sensors facilitaran la presa de decisions relacionades amb l'ús d'aquests vehicles, per exemple, a l'hora d'elaborar mapes d'actuació, avaluar les zones on treballin vehicles de manteniment, o planificar rutes d'actuació optimitzant els recorreguts i els temps. Així mateix, aportaran informació per conèixer l'estat de la circulació.
Aquesta iniciativa s'emmarca en el projecte liderat per l'agència d'innovació Neàpolis per promoure la sensorització a Vilanova i la Geltrú, amb la finalitat de recollir dades i millorar l'eficiència dels serveis i la qualitat de vida de la ciutadania. La sensorització dels vehicles s'afegeix a altres experiències, com la recollida de dades de mobilitat a la rotonda entre ronda Ibèrica i ronda Europa des de novembre de 2020, o bé projectes de l'àmbit de la salut. Es preveu més endavant ampliar-ho a altres vehicles públics, com els de la Policia Local o els busos.
“La sensorització és una peça clau en la gestió intel·ligent de la ciutat, tant pel que fa als serveis públics, com al sector emprenedor”, afirma la regidora d'Empresa i Innovació, Conxi Martínez. A Vilanova i la Geltrú el projecte de sensorització compta amb el suport tècnic de l'empresa local Urbionix, amb seu a Neàpolis, i és coordinat per la recent creada taula de la IoT (internet de les coses), formada per empreses, emprenedors, startups, operadors locals, universitat i ajuntament.
“Tenim el procés de sensorització ja madur –constata la regidora- i amb l'ajuda de la taula de la IoT podem fer un salt qualitatiu en aquesta estratègia, que a la vegada serà una peça central del projecte Digital Twins". Els sensors es connecten amb la base de dades Sentilo, de la Diputació de Barcelona, mitjançant una xarxa LoraWan ja existent, que permet transmetre dades via ràdio dels sensors desplegats a la ciutat.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!