Transhumància

Sant Quintí, primera parada del Camí Ramader de Marina a l’Alt Penedès

El proper dilluns 25 de setembre el ramat arribarà al municipi penedesenc on passarà la nit al costat del Camp de Futbol Municipal

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Sant Quintí de Mediona serà la primera parada del Camí Ramader de Marina a l’Alt Penedès. Daniel Giraldo, el ramader que va començar la transhumància el 9 de setembre des de la Cerdanya, arribarà al municipi el dilluns 25 de setembre després de recórrer Catalunya durant 17 dies amb el seu ramat de cabres.

El ramat arribarà a Sant Quintí a partir de les 15.30 h i passarà la nit al costat del Camp de Futbol Municipal, on els veïns i veïnes podran visitar-lo durant la seva estança. El dimarts 26 de setembre continuarà la ruta fins a la propera parada, situada a Font-Rubí, per arribar, l’1 d’octubre, als municipis de Vilanova i la Geltrú i Cunit.

La ruta posa en valor la tasca ramadera El Camí ramader de Marina recorre Catalunya de nord a sud des de les muntanyes de la Cerdanya fins a les platges de la Marina del Penedès. Aquesta ruta transhumant, que permès històricament el moviment de ramats entre el Pirineu oriental i el litoral del Pendès i el Garraf, és la que està recorrent Daniel Giraldo, ramader del Baix Camp, amb el seu ramat de 100 cabres. El punt de sortida va ser El Llac de les Bulloses (França), abans d’arribar a Sant Quintí va passar per El Bedorc (Piera) i els Hostalets de Pierola.

El projecte Camins de vida, transhumància, patrimoni i territori està impulsat per l’Associació Camí Ramader de Marina i té com a objectiu posar en valor la tasca dels ramaders i ramaderes i la importància dels camins ramaders en el desenvolupament sostenible del territori. Sota el lema “Camins de vida”, aquest ramat recorrerà un total de 282 kilòmetres en 23 dies, i passarà per 10 comarques catalanes, una regió francesa i 41 pobles.

Al llarg del recorregut, s’organitzaran activitats al voltant de la transhumància i la sostenibilitat del món rural. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local