Bosc Verd, APMA i GEVEN

Entitats ecologistes denuncien l'Ajuntament de Vilanova a la Fiscalia per destruir l'hàbitat del corriol

Acusen el consistori d'un delicte ambiental per encarregar uns moviments de terres a la platja que han destruït un niu i espantat els exemplars adults d'aquest ocell protegit

Unes excavadores fan moviments de terres al torrent de Sant Joan afectant l'hàbitat del corriol. Bosc Verd, APMA i GEVEN

Unes excavadores fan moviments de terres al torrent de Sant Joan afectant l'hàbitat del corriol. Bosc Verd, APMA i GEVEN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les entitats ecologistes Bosc Verd, APMA i GEVEN han presentat una denúncia contra l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per un presumpte delicte ambiental. La denúncia s'ha presentat davant de la fiscalia per haver destruït nius de corriol i haver afectat greument el seu hàbitat després d'una actuació al torrent de Sant Joan, dins de la platja de Ribes Roges.

Al mes de febrer, les tres entitats ecologistes van detectar la presència del corriol camanegre (Charadrius alexandrinus) i van demanar a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que protegís la desembocadura de la riera de la Ramusa (o de Sant Joan): "vam demanar la instal·lació d’una balisa amb indicacions de zona protegida, prohibir que accedissin persones i gossos i estudiar possibles plantacions o afavoriment de vegetació dunar", recorden des de les tres entitats. De fet, al mes de maig es va detectar la posta d’ous d’aquest ocell: "l’Ajuntament amb molt bon criteri va col·locar una tanca tova, amb corda i estaques per delimitar la zona de protecció i un gabió per protegir el niu, i un cartell informatiu de la importància d’aquest fet a la Platja de Ribes Roges", expliquen els ecologistes, que no troben explicació a l'actuació d'aquest dimarts a la zona.

Segons denuncien Bosc Verd, APMA i GEVEN, "el propi ajuntament de Vilanova i la Geltrú va afectar greument l’hàbitat del corriol i el seu niu, a causa d’uns moviments de terres amb excavadores en les immediacions, suposadament sense l’autorització corresponent. Malauradament aquesta actuació ha fet que es perdés la posta i que els exemplars adults abandonessin la zona. Aquesta actuació també ha destruït el salicornar que s’havia començat a instaurar". El corriol camanegre (Charadrius alexandrinus) és una espècie protegida per la Llei 42/2007, de 13 de desembre, llei del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local