Pastura

El Parc del Garraf acollirà set ponis pattoka provinents del zoo clausurat d'Almuñécar

El trasllat d’aquesta animals des d’Almuñécar ha estat organitzat per la Fundació Miranda i forma part d’un projecte pilot per avaluar la idoneïtat com a zona de pastura per aquests animals al llarg de tot l’any

El Parc del Garraf acollirà set ponis pattoka provinents del zoo clausurat d'Almuñécar. Fundació Miranda

El Parc del Garraf acollirà set ponis pattoka provinents del zoo clausurat d'Almuñécar. Fundació Miranda

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest dijous, 12 juliol, arribaran al Parc del Garraf set exemplars de poni pottoka, sis eugues i un semental vasectomitzat, provinents del Zoo de Peña Escrita d’Almuñécar (Granada) que va ser clausurat per la Junta d’Andalusia, on hi viuran en règim de semilliberat. El trasllat d’aquesta animals des d’Almuñécar ha estat organitzat per la Fundació Miranda i forma part d’un projecte pilot per avaluar la idoneïtat del Parc del Garraf, de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, com a zona de pastura per aquests animals al llarg de tot l’any.

El poni pottoka (en eusquera petit cavall) és el nom amb el que es coneix aquesta raça de cavall de petita envergadura o poni, i que té el seu hàbitat natural els territoris muntanyosos de la serralada Cantàbrica i els Perineus occidentals. Els pottoka viuen des de l'antiguitat agrupats en manades salvatges, que es poden contemplar en qualsevol vessant de la muntanya basca, organitzats en una jerarquia en la qual al capdavant de la mateixa se situa l'euga Alfa, juntament amb el semental.

Aquesta raça, per la seva antiguitat i bon estat de conservació, ha estat triada com la més recomanada per reintroduir (Rewilding) el cavall salvatge europeu, en zones dels Pirineus i el nord-est de la península Ibèrica.

Amb motiu de l’arribada al Parc del Garraf d’aquests set exemplars es farà un acte de presentació del projecte amb el director del parc, Santi Llacuna, i la directora de la Fundació Miranda, Rosa Galindo, el mateix dijous, 12 de juliol, a les 9.30 h del matí, en el mateix lloc de pastura situat al costat de la bassa de l’Escola de Natura de can Grau, a Olivella.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local