Vilafranca substituirà 602 punts de llum, un 8% de tots els que hi ha a la ciutat. Ajuntament de Vilafranca
Redacció |
Vilafranca del Penedès
26-05-2021 19:02
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, ha presentat avui un nou paquet d’actuacions de substitució de punts de llum a Vilafranca en la línia d’afavorir la “sostenibilitat i l’eficiència energètica”, ha dit. Amb aquestes actuacions que es duran a terme al llarg d’aquest any 2021 se substituiran 602 punts de llum, un 8% de tots els que hi ha a Vilafranca. Segons explicava Romero, aquestes actuacions començaran al juliol i tenen diferent abast. “En alguns sectors caldrà canviar la instal·lació perquè és massa antiga i en d’altres, on és més moderna, tan sols se substituirà la lluminària. També es s’instal·laran llums led en nous projectes que s’estan tirant endavant com el carril bici cap als polígons de l’av. Tarragona o en la nova urbanització del c/ Comerç”, ha comentat.
Pel que fa als sectors que abastaran aquestes actuacions, hi ha un primer paquet que afecta vials que fan d’unió entre barris com els c/ Progrés i Hermenegild Clascar i els c/ Amàlia Soler, Boters, Bisbe Morgades, Migdia, Cal Bolet, Casal i Santa Digna. Al barri del Centre se substituirà l’enllumenat del c/ Muralla dels Vallets. A la Girada la rambla de la Generalitat, el parc de la Pau i la plaça dels Drets Humans. Al Molí d’en Rovira el canvi afectarà la ronda de Mar i el parc del Molí d’en Rovira. Al Poble Nou se substituirà l’enllumenat dels c/ Salvador Espriu, Creixell i passatges del Mig i de Maria Mercè Marçal. A les Clotes, a la pl. Antoni Massanell Esclassans. Al Polígon Industrial Domenys II el canvi afecta el sector entre av. Tarragona i la riera de Llitrà i a la Zona Esportiva els Camps de Futbol 2 i 3.
Aquest canvi a llums led, valorat en 140.000 euros, significarà una reducció de la potència elèctrica instal·lada de 54KW menys i una reducció de l’energia consumida cada any de 225.000 KWh menys. L’Ajuntament obtindrà un estalvi econòmic de 36.046€ cada any i un estalvi mediambiental de 72 tones d’emissions de C02 a l’atmosfera menys cada any.
Plaques fotovoltaiques
Pel que fa a una altra de les accions en la línia de la sostenibilitat i l’eficiència energètica, la instal·lació de plaques fotovoltaiques en edificis municipals, Francisco Romero ha anunciat per al setembre l’inici de les obres d’instal·lació de plaques als edificis de l’Ateneu Municipal, la Fassina i VINSEUM, amb un pressupost de 170.000 euros, que evitaran l’emissió de 55 tones de CO2 a l’atmosfera cada any. En paral·lel s’està treballant en la redacció dels projectes per instal·lar plaques als edificis de l’Enològica, el Mercat Sant Salvador, el pavelló de la Gamba, la llar d’infants El Parquet o l’escola Cristòfor Mestre, amb vistes a executar les obres al 2022.
El tinent d’alcalde ha dit que és bo que l’Ajuntament lideri la inversió pública en aquesta matèria “perquè també el sector privat s’animi a fer inversió en la mateixa línia” i que és important que Vilafranca disposi d’aquest tipus de projectes en la línia del desenvolupament sostenible “perquè puguin rebre el suport dels Fons Europeus de reconstrucció”.
Totes aquestes actuacions s’emmarquen dins el procés de millora continua que emprèn l’Ajuntament de Vilafranca en base a la certificació Biosphere que ostenta Vilafranca com a destinació turística sostenible des del 2017.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!