Premis teatrals

L'obra ‘Canto jo i la muntanya balla’ del vilanoví Guillem Albà, guardonada als Premis Max

Albà ha agraït a la companyia La Perla 29 la confiança: 'Ens van donar llibertat màxima i ens van dir que féssim el que volguéssim'

L'obra ‘Canto jo i la muntanya balla’ del vilanoví Guillem Albà, guardonada als Premis Max. ACN

L'obra ‘Canto jo i la muntanya balla’ del vilanoví Guillem Albà, guardonada als Premis Max. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les arts escèniques catalanes han estat reconegudes aquest dilluns amb diversos Premis Max. De cinc nominacions, ‘Canto jo i la muntanya balla’ ha rebut els Max a la millor direcció d’escena, millor disseny d’espai escènic i millor composició musical per Judit Neddermann. ‘Carrer Robadors’ ha rebut el Max per la millor adaptació o versió d’obra teatral. L’actriu Mònica López ha rebut el premi a la millor actriu pel seu paper a ‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda’ i Jesús Carmona, a millor intèrpret masculí de dansa per ‘Baile de bestias’. La companyia de Carmona també ha guanyat a millor espectacle de dansa per ‘Baile de bestias’. ‘Alter’ de la companyia barcelonina Kamchàtka guanya el Max al millor espectacle de carrer.

Guillem Albà i Joan Arqué han rebut el Max a la millor direcció d’escena per ‘Canto jo i la muntanya balla’. Albà ha agraït a la companyia La Perla 29 perquè va confiar en ells d’una manera que encara no ho entenen. “Ens van donar llibertat màxima i ens van dir que féssim el que volguéssim”.

També ha guanyat el Max al millor disseny d’espai escènic Alfred Casas i Laura Clos, de ‘Canto jo i la muntanya balla’. Tots els nominats en aquest apartat eren catalans: Alejandro Andujar també estava nominat per ‘Carrer Robadors’ i Lluc Castells, per ‘L’emperadriu del paral·lel’.

La cantant Judit Neddermann ha guanyat en la categoria de millor composició musical per ‘Canto jo I la muntanya balla’. “És un honor rebre aquest premi”, ha indicat Neddermann al recollir-lo. “És la meva primera experiència en teatre com autora”, ha afegit. Creu que la música no seria el que és sense les paraules de l’escriptora Irene Solà.

‘Carrer Robadors’

Julio Manrique, Marc Artigau i Sergi Pompermanyer han rebut el Max per la millor adaptació o versió d’obra teatral per ‘Carrer Robadors’. Manrique ha destacat al recollir el guardó que ‘Carrer Robadors’ era la història d’un viatge d’un noi jove que descobria el món. “Tots els que hi vam participar vam fer un viatge preciós i ens vam descobrir els uns als altres i vam ser còmplices”.

Mònica López

L’actriu Mònica López ha guanyat el Max a la millor actriu pel seu paper a ‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda’. L’actriu ha agraït a La Calòrica per acollir-la “com una més” i “ensenyar-li a treballar d’una altra forma” i pel rigor i la capacitat de treball de la companyia. “Us estimo”, els ha dit.

Per la seva part, el català Jesús Carmona ha rebut el guardó en la categoria de millor intèrpret masculí de dansa per ‘Baile de bestias’. Entre d’altres, ha agraït a tots aquells que han confiat en ell i aquells que li han dit que ‘no’ a la seva professió perquè l’han fet ser qui és. Carmona també ha demanat a tothom que si tenen un fill que vol ballar que li donin suport. La companyia de Carmona també ha guanyat a millor espectacle de dansa per ‘Baile de bestias’.

Companyia Kamchàtka

‘Alter’ de Companyia Kamchàtka ha guanyat el Max al Millor espectacle de carrer. “Estem molt emocionats i estar aquí per a nosaltres és molt important”, ha manifestat Prisca Villa, de la companyia. Kamchàtka és un col·lectiu d'artistes de diverses nacionalitats i provinents de diferents disciplines artístiques.

Per altra banda, el Max a millor espectacle de teatre ha estat per ‘Una noche sin luna’ escrita i interpretada per Juan Diego Botto, i dirigida per Sergio Peris-Mencheta. Un muntatge sobre la figura de Lorca.

Garriga

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha viatjat a Maó per donar suport als actors i actrius, directors, autors, compositors, dels espectacles catalans que optaven als premis. La consellera Garriga ha mantingut una trobada aquest migdia amb els finalistes catalans als Max, els ha felicitat, ha fet un reconeixement per la qualitat de la seva feina i els ha desitjat molta sort aquesta nit a la gala. Garriga també ha posat de relleu la necessitat d'"aterrar la Declaració de Palma" a través de grups de treball que permetin, en aquest cas, establir circuits entre produccions teatrals catalanes, valencianes i balears.

Premis i gala

Els premis Max de les arts escèniques van ser creats el 1998 per l’SGAE, amb la finalitat de premiar i reconèixer la feina dels professionals i la qualitat de les produccions més destacades. Aquests premis serveixen per reconèixer el treball que realitzen creadors, intèrprets i productors, donen visibilitat i difusió dels treballs més destacats, i també la implicació de la societat amb el sector professional, els agents culturals, públics I privats.

La gala de la 25a edició dels Premis Max de les Arts Escèniques s’ha celebrat al Teatre Principal de Maó. Amb el lema ‘Donde el mar te crea’, els codirectors Josep - Pere Peyró i Mar Aguiló han organitzat una gala que ha estat conduïda pels actors Clara Ingold i Josep Orfila. Han participat a la gala també Lorena Bonnin,  Miguel Sergi Gil, Júlia Colom, Martin Leiton, Marco Mezquida i Samantha Hudson.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local