Estrenes de la setmana

Cesc Gay torna a la gran pantalla amb la comèdia urbana i coral ‘Historias para no contar’

HBO Max estrena la sèrie sobre la família Pujol, ‘La sagrada família’, i Filmin, la disruptiva ‘Autodefensa’

Cesc Gay torna a la gran pantalla amb la comèdia urbana i coral ‘Historias para no contar’. ACN

Cesc Gay torna a la gran pantalla amb la comèdia urbana i coral ‘Historias para no contar’. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

CARTELLERA DE CINEMA

El cineasta català Cesc Gay torna a la gran pantalla aquest divendres amb la comèdia urbana i coral ‘Historias para no contar’ formada per un conjunt de relats breus en els quals s'hi exposen situacions que un voldria oblidar. Per altra banda, Viola Davis es posa en la pell de la general més destacada de l’Amazona a ‘La mujer rey’ i Guillermo del Toro estrena la seva pròpia versió del clàssic popular 'Pinocchio'. Pel que fa les plataformes, HBO Max estrena la sèrie sobre la família Pujol, de David Trueba, ‘La sagrada família’, Filmin, ‘Autodefensa’ i Netflix, ‘Miércoles’.

‘Historias para no contar’

El nou film de Cesc Gay és 'Historias para no contar'. Preestrenada a la secció Special Presentations del Festival de Toronto, la cinta posa davant les càmeres els principals actors de la cinematografia espanyola –amb noms com Antonio de la Torre, Maribel Verdú, Anna Castillo, María León, Chino Darín o Àlex Brendemühl- per una comèdia urbana constituïda a partir un conjunt de relats breus en els quals s'hi exposen situacions que un voldria oblidar.

‘Un món estrany’

‘Un món estrany’ se centra en la família Clades, coneguts arreu del món per explorar mons cèlebres. Un dia, tots junts, trobaran un nou indret que encara no ha estat vist per a ningú. Allà hauran d’enfrontar-se a diversitat de perills i descobriran noves criatures mai documentades. Però la missió es posarà en perill per les constants discussions familiars. Es tracta d’un film que homenatja les populars històries de ficció de la primera meitat del segle XX, que arriba doblat en català.

‘La mujer rey’

‘La mujer rey’ planteja un viatge al regne de Dahomey, l’actual Benín, a finals del segle XVIII. La Nanisca (Viola Davis) és la general més destacada de l’Amazona i haurà d’enfrontar-se a la invasió francesa i a les tribus que tracten d’acabar amb el seu honor i esclavitzar a la seva gent. La líder encapçalarà el seu exèrcit on s’hi troba la seva filla (Thuso Mbedu). Serà una lluita per evitar que tot el que estimen sigui destruït per sempre.

‘Hasta los huesos: Bones and all’

Basada en la novel·la homònima de Camille DeAngelis, el film acompanya la Maren Yearly (Taylor Russell), una jove que vol ser algú respectat i admirat. La seva mare l'ha abandonat quan acaba de complir els sis anys, i ella decideix viatjar per trobar el seu pare, al qual no ha conegut mai. Però en aquest viatge coneix un jove (Timothée Chalamet) sense sostre i plegats comencen una aventura per carreteres secundàries dels Estats Units.

‘Pinocho’

Guillermo del Toro estrena la seva pròpia versió del clàssic popular 'Pinocchio'. De la mà de Netflix, el realitzador mexicà s'atreveix per primera vegada amb l'animació per oferir una adaptació del conte de Carlo Collodi que destaca pel seu classicisme i alhora perquè s'hi endevinen els trets propis de la seva cinematografia.

‘Abraça’m fort’

S'estrena en català el film 'Abraça'm fort', un film introspectiu sobre una noia que decideix marxar de casa i allunyar-se de la seva parella i les seves dues filles. Sola en una habitació d'hotel, reflexiona sobre la decisió presa, entre sentiments de culpa i d'alliberament.

‘Tequila: Sexo, drogas y rock and roll’

Documental sobre la mítica banda roquera liderada pels argentins Ariel Roth i Alejo Stivel, que va marcar una generació de joves els anys de la transició espanyola. El film que es va poder veure al darrer festival In-Edit de Barcelona està dirigit per Álvaro Longoria i narrat per l'actriu Cecilia Roth, germana del cantant del grup.

‘Gabi, dels 8 als 13 anys’

En català (VOSC i doblada) arriba el film documental suec 'Gabi, dels 8 als 13 anys', una crònica de les vivències i evolucions d'un nen que no es reconeix en cap dels dos gèneres masculí i femení. Una pel·lícula sobre la diversitat i un al·legat a favor de la llibertat en la identificació sexual.

‘Close’

‘Close’ explora en l’estreta amistat entre dos nens de tretze anys, en Leo i en Remi, que viuen en plena transició cap a l’adolescència. Tractant d’entendre què els ha anat malament entre ells, Leo buscarà el consol i comprensió de la mare del seu amic. Aquí es produirà un viatge de perdó, vulnerabilitat i amor. El film es va emportar el Gran Premi del Jurat ‘ex aequo’ del Festival de Cannes.

‘Ramona’

‘Ramona’ té com a protagonista una dona que s’ha traslladat a viure a Madrid amb la seva parella. El canvi de residència el vol aprofitar per fer un canvi de vida: ser actriu, mare i viure al barri de Lavapiés. El dia abans d’un càsting coneix un home amb qui té una connexió molt forta. Marxarà corrents però ben aviat s’adonarà que és el director de la pel·lícula. Fins i tot la seva parella la pressiona perquè participi de la producció. El film és l’òpera prima d’ Andrea Bagney i el debut de Lourdes Hernández. Va participar del Festival REC de Tarragona 2021

‘Los constructores de la Alhambra’

La directora i productora catalana Isabel Fernández estrena aquesta setmana el documental ‘Los constructores de la Alhambra’, un treball amb producció catalana. Fernández descobreix a través del documental els personatges responsables de la construcció dels palaus de l’Alhambra, la seva història i els motius que els van impulsar a realitzar aquesta obra d’art única.

Netflix estrena la sèrie sobre la filla de la Família Addams

El director de cinema Tim Burton és un dels responsables de la sèrie ‘Miércoles’ sobre la filla de la família Addams que s’estrena aquest dimecres a Netflix. Amb molt humor negre i amb misteris, la producció mostra els anys de la jove com a estudiant de l’Acadèmia Mai Més. En aquest període es veuen els intents de la noia per dominar la incipient habilitat psíquica, aturar una monstruosa onada d’assassinats que té preocupada la ciutat i resoldre un misteri paranormal que afectava els seus pares.

La mateixa plataforma estrena aquest dijous ‘El primer amor’, una història d’amor intergeneracional situada a finals dels anys noranta. Dos adolescents s’enamoren per primer cop i vint anys després un d’ells tindrà un fill que s’enamora per primera vegada. Dimarts que ve també s’estrena la tercera entrega de la reconeguda sèrie documental ‘Escena del crimen: los campos de la muerte de Texas’.

Divendres també s’estrena ‘¿Qué le pasó al rey de los delfines?’, una producció resultat d’una investigació entre 2015 i 2022.

‘La sagrada família’ arriba a HBO Max

HBO Max estrena aquest dijous la sèrie original ‘La sagrada família’ dirigida per David Trueba i Jordi Ferrerons. La producció explica com durant dècades la família Pujol va ser emblemàtica a la societat catalana. Però en els últims anys, tant Jordi Pujol com la seva família, han estat al centre del debat pels escàndols de corrupció. La sèrie promet introduir-se en l'entramat familiar i recórrer 60 anys d’història dels Pujol. 

Dilluns que ve HBO Max estrena la tercera temporada de ‘We’re here’. La sèrie segueix a les famoses drag-queens Bob the Drag Queen, Eureka O'Hara i Shangela mentre continuen un viatge per petits pobles dels Estats Units d’Amèrica (EUA). En aquesta temporada recluten un grup divers de residents locals de Texas, Utah, Florida i Suxxex.

Filmin estrena el relat generacional ‘Autodefensa’

Arriba a Filmin dimarts que ve 'Autodefensa', rodada a Barcelona i protagonitzada per Berta Prieto i Belén Barenys. La proposta, plantejada com una autoficció, configura un retrat generacional de dues amigues que obren les portes de casa seva per reflexionar sobre les contradiccions de la joventut, mostrant sense complexes el descontrol vital i trepitjant totes les línies vermelles del discurs políticament correcte. La nova producció, dirigida per Miguel Ángel Blanca, consta de deu capítols autoconclusius d'entre 10 i 20 minuts, gravats i editats amb estils diferents.

Prèviament, aquest divendres, s’estrena ‘Pétalo carmesí, flor blanca’, una de les minisèries britàniques de la dècada. S’ambienta en el segle XIX, l’època de l’Anglaterra Victoriana. La protagonista és la Sugar, una jove i intel·ligent prostituta que s’ha proposat ascendir en l’escala social.

Tercera temporada de ‘L: Generación Q’ a Movistar+

Movistar+ estrena aquest dimecres la tercera temporada de 'L: Generación Q'. Es produeix així el retorn de la sèrie més diversa en la representació del col·lectiu LGTBIQ+. Hi haurà les actrius convidades: Margaret Cho, Joey Lauren Adams, Joanna Cassidy i la cantant Kehlani.

Disney+ estrena la docusèrie ‘En el nombre de ellas’

El director Eduardo Mendoza presenta aquest dimecres a Disney+ la docusèrie ‘En el nombre de ellas’. El treball aborda el cas de Kote Cabezudo, el fotògraf basc acusat d’abusar sexualment i estafar diverses models amb qui va treballar. El documental narra el procés judicial iniciat contra Cabezudo, després de la denúncia presentada el 2013 per una de les joves.

AppleTV+ i la desaparició d’una mare de família

Apple TV+ estrena aquest dimecres ‘Echo 3’, un thriller ple d’acció de 10 episodis del creador Mark Boal i protagonitzat per Luke Evans, Michiel Huisman i Jessica Ann Collins. Ambientada a l’Amèrica del Suf i rodada en anglès i castellà, ‘Echo 3’ segueix a una jove brillant científica que és el puntal d’una família americana. Quan desapareix a la frontera entre Colòmbia i Veneçuela, el seu germà i marit, dos homes amb gran experiència militar i passat complicat, lluitaran per trobar-la en un complex drama. Està basada en la sèrie ‘When Heroes Fly’, inspirada en la novel·la homònima d’Amir Gutfreund.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local