Programació estable

Els deu anys del Jazz Antic i una mostra sobre la immigració de mitjans del segle XX, a la Pregonera de Sitges 2023

La programació cultural anual també reuneix una dotzena d’obres de teatre i un concert d’homenatge a Pau Casals

Els deu anys del Jazz Antic i una mostra sobre la immigració de mitjans del segle XX, a la Pregonera de Sitges 2023. Ajuntament de Sitges

Els deu anys del Jazz Antic i una mostra sobre la immigració de mitjans del segle XX, a la Pregonera de Sitges 2023. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Pregonera de Sitges, la programació cultural anual, inclou aquest 2023 el desè aniversari del festival de Jazz Antic i una exposició sobre l’evolució del municipi arran de la immigració dels anys 40 i 70 del segle XX. Són dos dels puntals locals d’una programació que també reuneix dotze obres teatrals de la primera línia de l’escena catalana, així com una quinzena d’exposicions, cinc espectacles de dansa, cinc espectacles familiars i una desena de propostes d’arts escèniques, entre les quals destaca un concert homenatge a Pau Casals per part de la violoncel·lista Sveta Truixka. Entre altres novetats, La Pregonera d’enguany incorpora també dos xous en viu del podcast Radio Primavera Sound.

‘D’immigrants a sitgetans’ és una exposició fotogràfica que es podrà veure a partir del 4 de març a la plaça de Catalunya, i que recorrerà diferents indrets del municipi per rememorar el creixement urbanístic que va viure la vila entre els anys 40 i 70 arran de l’arribada massiva de nous veïns. Al mateix temps, La Pregonera engloba altres mostres destacades, com la retrospectiva inèdita de l’actor i pintor sitgetà Genís Hernández, que es podrà visitar a partir de finals de gener al centre cultural Miramar.

En l’àmbit teatral, a la programació presentada aquest dijous hi destaca ‘El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc’, de Pere Arquillué; la comèdia ‘Teràpia integral’, amb Abel Folk, Àngels Gonyalons, Roger Coma i Andrea Ros; i ‘Cost de vida’, amb Julio Manrique i Anna Sahun. Al mateix temps, hi ha programat l’espectacle de Carles Xuriguera i Fel Faixedas ‘Ni rastre de qui vam ser’, el xou de màgia ‘Strafalari’, del Mag Lari, i ‘Celebraré mi muerte’, dirigida per Albert San Juan i Víctor Morilla.

En clau familiar, un dels plats forts s’espera que sigui el muntatge ‘La casa més petita’, una proposta que afronta la incertesa dels infants refugiats després d’abandonar el seu país d’origen a causa d’una guerra. També es podrà veure ‘el passatge dels records’, reconegut amb el premi Fetén, de reputació en l’àmbit del teatre familiar.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local