Una dècada després de deixar els escenaris i dedicar-se exclusivament a la docència, la penedesenca Anna Roig torna a la primera líniia. ACN
ACN/ Violeta Gumà |
Sant Sadurní d'Anoia
16-03-2023 07:51
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Una dècada després de deixar els escenaris i dedicar-se exclusivament a la docència, la penedesenca Anna Roig torna aquest divendres a la primera línia de l'escena musical catalana amb un nou disc sota el braç, 'Aportar bellesa al món' (Satélite K), i una gira de concerts agendada. Allunyada del tàndem que formaven amb L'ombre de ton chien, inicia ara un nou camí amb un "canvi de discurs" i "altres coses a dir". La pausa li ha permès "agafar distància" i reconstruir-se per saber qui era més enllà de la persona que pujava als escenaris. "Llavors veia el món amb ulleres còmiques, tenia molt present el costat imaginatiu. Ara estic en un punt més reflexiu, íntim i personal", reconeix en una entrevista amb l'ACN.
Durant aquests anys fora de l'exposició pública, Anna Roig ha continuat "compartint música" des de la rereguarda, a través de les classes que imparteix a infants. Reconeix, durant l'entrevista, que la tranquil·litza el fet que no hi hagi "expectativa" en allò que fa amb els alumnes.
"Quan em dedicava la música tenia la sensació que tothom esperava coses de mi i vaig notar que el meu cos em demanava parar", reflexiona. Malgrat que mostrar-se musicalment "té parts molt boniques, com compartir i expressar sensacions que arriben a molta gent", sentia una contradicció pel fet que tothom conegués una part de la seva vida.
Amb el final de la gira d'Anna Roig i L'ombre de ton chien, el 2017, va sentir que estava en un moment de "crisi personal" i que no energia per disposar-se a fer un nou disc. "I ho vaig deixar. L'aprenentatge era respectar-me a no fer res que no em vingués de gust, i així han anat passant els anys", recorda.
Ara, però, deu anys més gran, amb la motxilla plena de noves experiències i amb "coses a dir", assegura que s'ha "tret pressió", una fet que li ha permès tornar a escriure i composar.
De la mà d’Àlex Cassanyes, encarregat dels arranjaments de les cançons, incorporarà al directe Carles Sanz (piano), Carla González (contrabaix), Andreu Vilar (vibràfon), Ricard Parera (bateria), Alba Careta (trompeta), Jordi Santanach (saxo i clarinet) i el mateix Cassanyes al trombó. De l'enregistrament del disc se n'ha ocupat Ferran Conangla, especialista en aquest tipus de formacions acústiques. Jordi Casanovas ha treballat en la posada en escena.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!