Vinseum

Conveni per continuar la catalogació del fons bibliogràfic del vilafranquí Mossèn Trens

El fons consta d’uns 8.000 llibres alguns dels quals molt valuosos i exemplars únics a Catalunya, que va recopilar entre finals del segle XIX i principis del segle XX

Conveni per continuar la catalogació del fons bibliogràfic del vilafranquí Mossèn Trens. Ajuntament de Vilafranca

Conveni per continuar la catalogació del fons bibliogràfic del vilafranquí Mossèn Trens. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Divendres al migdia tenia al pati central de Vinseum la signatura del conveni entre l’Ajuntament de Vilafranca, Vinseum, Rius i Rius Assessors, l’Institut d’Estudis Penedesencs i la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona per continuar la catalogació del fons bibliogràfic del vilafranquí Mossèn Manuel Trens.

L’acte va comptar amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, del director de la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona, mossèn Josep Maria Turull, del president de l’IEP, Ramon Arnabat, del president de Vinseum, Joan Tarrada, i del director gerent de Rius&Rius Assessors, Miquel Rius.

Mossèn Josep Maria Turull explicava que el conveni servirà per continuar la tasca de valorar l’important fons bibliogràfic que va deixar mossèn Manuel Trens, que consta d’uns “8.000 llibres alguns dels quals molt valuosos i exemplars únics a Catalunya, que va recopilar entre finals del segle XIX i principis del segle XX, i que conformen un patrimoni important per Vilafranca, per a Catalunya i per a l’església”.

Turull recordava la figura de mossèn Trens com “un personatge de gran cultura, que va viatjar molt en la seva època i que va cultivar la dimensió cultural de la fe i de l’església. Això va permetre que tinguem un tresor a casa nostra que s’ha mantingut”. El director de la BPEB va fer esment que Vinseum conserva bona part de la col·lecció d’art de mossèn Trens.

Per la seva banda, Ricard Rafecas valorava molt positivament el conveni perquè permet “posar en relleu el patrimoni d’un personatge vilafranquí molt rellevant en la seva època”.

En nom de l’IEP, Ramon Arnabat també ressaltava que diverses institucions s’hagin posat d’acord per un projecte comú, en aquest cas “per catalogar el llegat bibliogràfic de  Mossèn Trens, una figura que traspassa Vilafranca i el Penedès per esdevenir important a nivell català”.

Per cloure, Miquel Rius es mostrava content de fer de “petit mecenes en aquest i altres projectes com l’edició de llibres relacionats amb Vilafranca, la cultura i tems vitivinícoles. És important posar en valor aquest patrimoni perquè les futures generacions el coneguin”.

Es calcula que, dels 8.000 volums del fons bibliogràfic de mossèn Manuel Trens, cap a final d’any se n’hauran catalogat uns 4.000.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local