El cantant vilanoví Dumingu estrena una 'rumba d’estadi' per animar el Barça Femení. EIX
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
30-05-2023 09:54
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La posició, el toc, la possessió de la pilota, el joc intel·ligent del Barça Femení mereix l’admiració dels aficionats al futbol. Un equip que ho ha guanyat tot i que ara es disposa a guanyar la seva segona Champions League. En aquest context, Dumingu ha creat una rumba per animar l’equip davant d’aquest repte i també per a reconèixer el mèrit d’un equip amb una competitivitat exemplar, basada en el joc col·lectiu d’un equip guanyador que és més que la suma de les individualitats de les seves estrelles. Tot això ho recull “Cap i pota”, una rumba cridada a ser un càntic d’animació.
El concepte rumba d’estadi apareix per a identificar un nou estil. Un estil que recull l’escència dels càntics d’animació a les grades i que les mescla amb l’estil rumbero del que sempre ha fet bandera Dumingu. Una vegada més, el cantant de Vilanova i la Geltrú, ha recorregut a la instrumentació que sempre l’acompanya, trompetes, percussions i guitarres rumberes, per a fer una mescla d’estils novedosa sense sortir-se dels seus cànons habituals. “Li hem volgut donar força, com correspon a una cançó que vol animar l’equip.”, explica Dumingu per a posar en context la seva nova creació.
“El futbol no és qüestió de pilotes”, un clam pel futbol femení
A la lletra de la cançó hi trobem sobretot un recull dels trets característics del futbol del Barça, al voltant de la idea d’un futbol intel·ligent i de toc. I d’aquí sorgeix el concepte “Cap i pota”: un futbol que es juga amb el cap i amb els peus. Per a reblar aquest concepte, la lletra inclou una frase que vol ser tota una declaració d’intencions, “el futbol no és qüestió de pilotes”, una defensa en tota regla d’aquest estil i sobretot del futbol femení com un esport al que val molt la pena dedicar-li atenció. En algun detall de la lletra s’hi pot trobar una velada alusió a Aitana Bonmatí, una clucada d’ull que no és casual donat el veinatge de la jugadora i el cantant, ja que ella és una ribetana militant i Dumingu és de Vilanova i la Geltrú, ambdues poblacions de la comarca del Garraf. A més, Dumingu sempre ha declarat que la seva admiració pel futbol de la futbolista de Ribes va més enllà del seu orígen, i és sobretot per la seva visió de joc, classe i esperit competitiu.
Consolidant l’estil Dumingu
La producció del single ha sigut a càrrec de Vidal Soler, company inseparable de Dumingu i responsable musical de tots els seus treballs. En aquesta ocasió, a més de fer de productor, Vidal Soler s’ha encarregat de les guitarres i el baix, i s’ha fet acompanyar de Marc Dino Gómez a les percussions, Berta Gala a la trompeta i Lídia Facerías als teclats, essent aquesta darrera una nova incorporació a la tropa de Dumingu. Tots ells, a més de Pol Bastart, han participat també en les veus i l’ambientació. L’enregistrament i la mescla ha sigut a càrrec del mateix Vidal Soler, a El Colmado (Barcelona). El tema “Cap i pota” s’acompanya d’un videoclip d’estil 8bits. “Ens hem inspirat en els jocs de les maquinetes del bar, als que jugavem de petits”, afirma Dumingu per a donar una idea de què es pot trobar al vídeo promocional.
“Cap i pota” és un primer avançament del proper disc de Dumingu, que serà el tercer després de “Ensèriu?” (2020) i “Ganes de Brassens” (2022). “Del nou disc no tenim data de llançament, però ja tenim clar que serà un retorn a l’estil més Dumingu, i aquest avançament volem que en sigui un exemple”, comenta Dumingu en respecte al petit gir que va suposar el segon àlbum, de versions rumberes i en català de Georges Brassens. El single i el videoclip estan disponibles a partir del dilluns 29 de maig a totes les plataformes.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!