Festival música

Terramar consagra el seu eclecticisme en el primer cap de setmana de concerts

Suu, Amics de les Arts, Kraftwerk i Sara Baras; l’estrena d’Albert Retamero (DJ) i Roka Curtiada i el retorn de Juanlu Leprevost i Betson triomfen davant un públic entregat

Juanlu Leprevost i Betson, durant l'actuació al Village. Laura Bregante

Juanlu Leprevost i Betson, durant l'actuació al Village. Laura Bregante

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La sisena edició del Festival Jardins de Terramar ha complert amb el seu propòsit en les primeres setanta-dues hores. En paraules de Juan Ramon Rodríguez, codirector: “segurament, aquesta és l’edició més eclèctica des que vam encetar el festival”. I així ha estat en el primer cap de setmana d’estrena: des del folk-pop de Suu i Els Amics de les Arts, fins al tecno més pioner dels Krafwerk i el flamenc passional de Sara Baras –en la programació de l’auditori– passant per les novetats que ha presentat el certamen en l’espai del Village, dedicat a la música amb denominació d’origen local.

Un pas endavant: la premiada Sara Baras

“El nou espectacle és un pas endavant”, va confessar la ballarina i coreògrafa, hores abans de la seva actuació, en recollir el nou Premi Nenúfar que el Festival Jardins Terramar li atorga enguany per la seva trajectòria.

Sara Baras, lluint passió pel seu art i emoció pel reconeixement rebut, va rebre el premi –creació de Sala Joiers de Sitges– al costat dels directors del festival, Juan Ramon Rodríguez i Ferran Fanlo, la família Sala i l’alcaldessa Aurora Carbonell, a l’hotel Sabàtic Sitges. La reacció de l’artista gaditana va complaure una organització que es va sentir aixoplugada per la seva acceptació del premi i per la familiaritat de les seves primeres paraules: “estic doblement agraïda, perquè heu pensat en mi i perquè ja em tocava tornar a ballar a Sitges, on penso venir per gaudir-la, ja sense venir a treballar!”.

Imprescindibles: estrenes i retorns

Roka Curtiada i Albert Retamero (DJ) han estat les novetats del cap de setmana en l’escenari del Village. La proposta de Curtiada (veu i guitarra) –amb Biel Solsona (piano) i Víctor Lisbona (percussió)– va despertar l’esperit més mediterrani del públic de la nit de divendres, abans de l’actuació de Suu i Els Amics de les Arts, amb un repertori de temes propis i versions, acaronant una rumba poc ortodoxa.

Albert Retamero, conegut i apreciat pel públic sitgetà, va obrir el programa el vespre de diumenge, abans de l’actuació en el mateix Village d’un retrobament: Juanlu Leprevost (baix) i Betson (veu, teclat, guitarra i live looping), acompanyats de Víctor Solana a la bateria.

Leprevost i Betson havien participat en altres edicions del cicle Imprescindibles, però en aquesta ocasió s’han reunit, amb l’acompanyament de Solana, per oferir un desplegament de talent, amb veu pròpia (i tendra), al costat d’una sonoritat contundentment original sota el protagonisme del baix de Leprevost i els acords de Betson.

Això no és (només) un festival

L’eclecticisme de la proposta musical als més que centenaris Jardins de Terramar atrau persones que arriben per primera vegada a un dels petits espais verds més emblemàtic de la vila de Sitges. Se senten comentaris: “no sé com no ho coneixia”, “quina meravella!”, “i es pot venir durant tot l’any?”. El marc és incomparable i l’escenografia acompanya.

Els jardins es divideixen en diferents escenaris i racons. L’Auditori acull les actuacions més estel·lars; el Village posa en escena concerts d’artistes de casa i les propostes de diferents Dj’s també coneguts pel públic local més fidel; però també hi ha una zona Experience (amb música i gastronomia) que se suma a l’Oasi, l’àrea de copes i chill-out per acabar la nit, a més dels racons per gaudir de la proposta gastronòmica que Cal Blay disposa en diferents espais, més oberts o més amagats.

La diversitat de públic ha estat la imatge més evident de l’eclecticisme del cartell i també de la seva internacionalització. Públic local –sobretot la primera nit–, però també un públic estranger i barceloní, sobretot dissabte atret pels alemanys Kraftwerk, que han aterrat a Sitges com a única localitat catalana per presentar la seva gira; i més estrangers encara van irrompre diumenge, per gaudir de l’espectacle del flamenc de Sara Baras.

El festival, que va es va inaugurar divendres amb un 75% de les entrades venudes, anuncia tres sold-out: Niña Pastori, Manuel Turizo i Tom Jones; a banda de Zas i Orozco, a punt d’esgotar també les entrades. La programació continua fins al 9 d’agost, amb més música, dansa i sessions DJ amb l’objectiu de tancar una reeixida nova edició.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local