Cooperació

Vilafranca acollirà projeccions del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya

És un projecte organitzat i coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i CinemaÀfriques que es dur a terme en diferents ciutats de Catalunya

Vilafranca acollirà projeccions del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca acollirà projeccions del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un any més Vilafranca acollirà projeccions del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya-FICAC. És un projecte organitzat i coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i CinemaÀfriques que es dur a terme en diferents ciutats de Catalunya, un projecte pioner al nostre país que vol apropar les cinematografies africanes i de la seva diàspora, per així capgirar les mirades cap al continent veí a través de l’art.

La presentació de les activitats que tindran lloc a Vilafranca es va fer ahir amb la presència de la regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, i del director del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, David Minoves.

Les projeccions i activitats tindran lloc entre el 30 de setembre i el 8 d’octubre a Vilafranca.

David Minoves explicava que la idea del FICAC “és crear consciència de les realitats del continent africà a través d’un espai lúdic com és el cinema. A través d’aquesta mostra s’exposen problemàtiques globals (feminisme, capitalisme…) mitjançant casos concrets i particulars de països i cultures distants”. El director del FCCD comentava que és una oferta de cinema “de moltíssima qualitat, que construeix vincles entre les persones que aniran al cinema com a espectadors i els participants dels diferents països. És un festival que es podrà veure a molts llocs de Catalunya i això es important perquè ajudarà al FICAC a ampliar el seu teixit associatiu i sobretot la consciència de la població sobre l’Àfrica”.

Per la seva banda, la regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, es mostrava satisfeta de tornar a acollir un cicle de cinema “que ens permet donar visibilitat a realitats africanes i que ofereix una selecció de pel·lícules per a tots els públics”.

EL FICAC està organitzat en 3 eixos temàtics: migracions (a Vilafranca es projectarà la pel·lícula Farewell Amor), colonialisme (es projectarà Manoliño Nguema) i feminismes (es projectaran Masquerade i Ligui).

Més activitats

Al marge de la programació del FIAC que es projectarà a la sala Zazie del Cinema Casal, però incorporat en la programació Àfrica a la pantalla, dissabte 30 de setembre es realitzarà l’hora del conte a la Biblioteca Torras i Bages “Vull anar a l’escola” de l’ONGD Alkària i taller de titelles a càrrec de Míriam Reina Noguer.

L’1 d’octubre es projectarà la pel·lícula d’animació infantil KHUMBA , a les 11.30h a la Sala Zazie.

El 8 d’octubre es durà a terme una Mostra d’entitats de Solidaritat i Cooperació: “Implica’t amb la cooperació” que inclourà un taller de música i dansa africana a càrrec del grup Wandiya.

Totes les sessions que es realitzaran al cinema són gratuïtes i a l’inici de cada eix es realitzarà una breu projecció per tal de poder contextualitzar la temàtica a tractar i es realitzaran a la sala ZAZIE.

Cal consultar la programació concreta al web vilafranca.cat/agenda

Les projeccions d’Àfrica a la pantalla-FICAC a Vilafranca han estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament amb Cine Club Vilafranca i amb l’ONG Àlkària, entitat que desenvolupa projectes al Senegal i també de la Biblioteca Torras i Bages i de la Diputació de Barcelona.

Emergència al Marroc

D’altra banda, aprofitant la seva presència a Vilafranca, David Minoves va exposar la tasca que el FCCD està duent a terme en relació als damnificats pel terratrèmol de fa unes setmanes al Marroc. Minoves destacava que es vol donar una resposta “el màxim d’eficaç possible, tant a nivell emocional per a les famílies afectades com a nivell econòmic a través d’una campanya d’emergència que ha tingut una molt bona resposta de molt municipis”. El director del FCCD ha afirmat que s’ha pogut treballar ràpidament a través del govern del Marroc i entitats catalanomarroquines per ajudar en l’àmbit de la reconstrucció. “El fet que hi hagi moltes persones d’origen marroquí a Catalunya ha fet que govern i societat es bolquin a ajudar econòmicament en aquesta tragèdia”, ha assegurat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local