Coordinadora de Castells

Les colles castelleres de Catalunya reconeixen els Nens del Vendrell pel projecte 'Fem Pinya'

L'entitat posa en valor el compromís amb els infants en situació de vulnerabilitat

Les colles castelleres de Catalunya reconeixen els Nens del Vendrell pel projecte 'Fem Pinya'. CCCC

Les colles castelleres de Catalunya reconeixen els Nens del Vendrell pel projecte 'Fem Pinya'. CCCC

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), ha reconegut els Nens del Vendrell pel seu projecte 'Fem Pinya', impulsat fa més de deu anys. L'entitat ha destacat el compromís de la colla amb els infants en situació de vulnerabilitat, sobretot en la proporció de beques menjador i altres tipus de suport. Per tot això, els han distingit amb el premi 'El Pilar', un reconeixement que l'entitat atorga des de l'any 2022. Ho han fet en l'acte d'inici de temporada 2024, que ha reunit a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona membres del centenar de colles del país, des d'on s'ha donat el tret de sortida a l'any casteller. Un acte en què també han anunciat que impulsaran una campanya sota el lema 'Persones normals fent coses extraordinàries'.

Durant l'acte també s'anunciat el calendari de retransmissions audiovisuals de la temporada 2024 de La Xarxa, que oferirà 20 diades en directe que es podran seguir mitjançant les televisions locals i la plataforma La Xarxa+.

L'acte ha estat presentat per l'imitador Xavi Espinosa i la pianista Anna Francesch i ha comptat amb la participació de Xevidom, l'il·lustrador del llibre 'On és l'Estel·la? Una història de castells', imatge que ha acompanyat l'acte. També s'ha aprofitat l'ocasió per guardonar els Castellers del Poble-Sec, que enguany celebren el seu 25è aniversari.

Premi ‘El Pilar’

La CCCC ha guardonat enguany la colla dels Nens del Vendrell pel projecte ‘Fem Pinya’, una distinció que sorgeix de les mateixes colles, que són qui nominen, visibilitzen i reconeixen la tasca d’altres agrupacions castelleres.

Les altres tres candidatures que optaven a aquest guardó eren la dels Castellers de Berga, amb el projecte ‘Castells amb tothom’, centrada a apropar els joves als castells, la dels Castellers de Lleida, per la iniciativa ‘Movember’ per visibilitzar els càncers de pròstata i testicle, i la Colla Vailets de Gelida, que van promoure ‘Una nova pinya’, un projecte per integrar presos al món casteller.

Aquest any no hi ha sostre

Carlos Cortés, vicepresident de la Colla Jove i president de la CCCC, ha aprofitat l'acte per assegurar que la temporada es presenta "molt bé" i que veu les colles "amb ganes de superar-se". "Aquest any no hi ha sostre", ha assegurat.

El nombre de colles es manté estable en les 102, perquè n'hi ha quatre que han plegat però n'han entrat quatre de noves que estan en període de formació. Cortés ho ha atribuït al fet que "a la societat hi ha ganes de castells" i de representar en aquest àmbit els propis municipis, "els propis camins i objectius". Per això "la gent té ganes de crear i de formar part del seu propi col·lectiu. Malgrat la pandèmia, les ganes hi són", ha insistit.

El president de la coordinadora ha admès que el col·lectiu encara arrossega les conseqüències de la pandèmia, i que es trigarà a superar-les, però ha subratllat que "mica en mica es va recuperant el nivell".

Per això ha assegurat que aquest any les colles aniran "al màxim" i que buscaran "noves formes d'arribar als objectius", alhora que ha afirmat que els grups castellers estan "més en forma que mai".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local