Festival de Cannes

El director de cinema Mike Flanagan, primer convidat confirmat al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges

El cartell del certamen homenatja el clàssic 'La parada de los monstruos', de Tod Browning

El cartell del Festival de Sitges 2024 homenatja el clàssic 'La parada de los monstruos', de Tod Browning. ACN

El cartell del Festival de Sitges 2024 homenatja el clàssic 'La parada de los monstruos', de Tod Browning. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El cartell de l'edició de 2024 del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya deforma la imatge d'un dels grans clàssics de la història del cinema, 'La parada de los monstruos', de Tod Browning, 92 anys després de la seva estrena. L'esperit dels 'Freaks' inundarà els carrers i les sales de projecció de Sitges del 3 al 13 d'octubre, quan se celebrarà la 57a edició, segons s'ha anunciat aquest dissabte des del Fantastic Pavilion del Marché du Film del Festival de Cannes, on també s'han revelat alguns dels leitmotivs del certamen. També s'ha fet públic el primer nom confirmat al festival, el director nord-americà Mike Flanagan, una de les figures clau del cinema de terror.

Mike Flanagan porta més d'un dècada consagrat com una de les figures clau del cinema de terror, on ha desenvolupat tasques de direcció, escriptura, muntatge i producció, adaptant obres de Shirley Jackson, Stephen King, Henry James o Edgar Allan Poe.

Les seves pel·lícules i sèries conformen un ecosistema propi, amb fenòmens com 'Absentia' (2011), ‘La caída de la casa Usher’ (2023), ‘Oculus: El espejo del mal’ (2013), ‘Somnia: Dentro de tus sueños’ (2016) (ambdues mostrades a la Secció Oficial a Competició del Festival de Sitges), ‘Ouija: El origen del mal’ (2016), ‘La maldición de Hill House’ (2018), ‘Doctor Sueño’ (2019), ‘Misa de medianoche’ (2021) o ‘El club de la medianoche’ (els primers episodis de la qual també van ser presentats a Sitges).

Una cara distorsionada com a metàfora d'allò diferent

La identitat visual del certamen sorgeix de la col·laboració creativa de l'agència China. Segons l'estudi, el film de Tod Browning suposa una de les fites que explica millor la comunitat generada a l'entorn del cinema fantàstic. Al seu entendre, el Festival de Sitges és el lloc "del que és diferent, del que és estrany". Precisament el poder transformador del cinema i la por del que és diferent és el que vol homenatjar el cartell.

Per això, el festival ha col·laborat amb el fotògraf Mikel Bastida en un projecte en què s'ha intervingut un retrat sobre el qual s'hi ha aplicat alguns dels químics que s'han fet servir històricament al cinema. El resultat és una cara distorsionada, deforme, una "metàfora visual que ens parla de com temem allò diferent, allò que no reconeixem i ho excloem".

L'acte de presentació ha comptat amb una conversa cara a cara entre Ángel Sala, el director artístic del festival, i Juan Carlos Fresnadillo, padrí de 'Fantastic 7', la 6a edició del qual se celebrarà l'endemà.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local