Redacció |
Vilafranca del Penedès
03-06-2013 15:29
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Continua la programació d’espectacles professionals amb Treballs d’amor perduts, una comèdia shakespeariana que es representarà al Claustre de Sant Francesc aquest divendres 7 de juny a les 21h.
La cort de Navarra intenta fer història i convertir-se en un temple d’erudició. El Rei, acompanyat de dos nobles, decideix dedicar-se a l’estudi durant tres anys. És per això que han de tancar i barrar les portes a l’amor. L’arribada de la Princesa de França i les seves donzelles van acabar frustrant aquest intent, perquè com a home de carn i ossos, feble davant la coqueteria femenina, és incapaç de mantenir cap jurament. Aquesta mostra d’inconstància fa que les dones no es puguin prendre seriosament les trifulgues amoroses i que es dediquin a boicotejar tots els jocs que ells s’inventen per mirar de seduir-les.
Ells i Elles. L’eterna confrontació. M’estima? No m’estima? La margarida que no s’acaba d’esfullar mai. I l’afany per aconseguir l’amor, que no sempre és una batalla guanyada. L’obra de Shakespeare ens presenta una visió de les relacions afectives amb una contemporaneïtat esfereïdora. La immediatesa de l’enamorament, el caprici confonent-se amb l’amor, la fugacitat dels sentiments i la poca habilitat a l’hora de la conquesta és allò a què estem acostumats avui, en què l’amor és considerat un joc de consum fàcil i, per tant, du segellada la data de caducitat molt abans d’existir. Com a resultat, no hi ha final feliç. Com diu Biron a les darreres rèpliques de l’obra, "en Joan i la Joana no es casen", perquè amb un panorama com aquest trobar la mitja taronja es converteix en un somni inabastable, i l’única cosa que queda és el regust estrany d’haver-se ficat un grill amarg de llimona a la boca.
Parking Shakespeare és un companyia creada l'any 2009 i es forma amb la idea anglosaxona de representar les obres de William Shakespeare en parcs públics. Es tracta d'una proposta que no requereix d'escenografia, ni so, perquè tot el protagonisme recau en el text i en els actors i actrius. Ja vam tenir oportunitat fa uns anys de veure la mateixa companyia representant un altre Shakespeare i ara ho tornem a fer en el mateix espai.
Aquest espectacle està coorganitzat amb l’EVA Festival En Veu Alta (En Veu Alta) 2013 i el Patronat del Teatre Cal Bolet
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!