Diada Puntaire d'Olot

Les puntaires catalanes entraran al Guinness World Records amb una punta de més de 950 metres

La punta s’exposarà a partir de dos quarts de dotze des de la Plaça del Conill, per tot el carrer Major i fins al Carrer de Sant Rafael

AMIC. Les puntaires catalanes entraran al Guinness World Records amb una punta de més de 950 metres

AMIC. Les puntaires catalanes entraran al Guinness World Records amb una punta de més de 950 metres

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El proper diumenge es presentarà a Olot la que fins ara és la punta més llarga del món. En el marc de la Diada Puntaire d’Olot, es desplegarà una punta de més de 950 metres, que ha estat elaborada per 113 entitats catalanes i que serà reconeguda com a tal pel Guinness World Records.

Es tracta d’una punta de fil de cotó feta amb boixets amb la tècnica de la filigrana –que consisteix en doblegar o enrotllar el fil amb l’objectiu d’aconseguir dissenys decoratius-. La punta s’exposarà a partir de dos quarts de dotze des de la Plaça del Conill, per tot el carrer Major i fins al Carrer de Sant Rafael. A dia d’avui, les puntaires encara segueixen treballant per ampliar la llargada de 950 metres i, fins el mateix diumenge, no se sabrà amb exactitud la mida definitiva. Un cop desplegada, un notari aixecarà acta i, posteriorment, Guinness World Records farà el reconeixement definitiu. Fins al moment, no existeix cap precedent a aquesta fita promoguda per les puntaires de Catalunya.

Tal i com explica Maria-Jesús González, presidenta de l’Associació Catalana de Puntaires, “més enllà de l’honor que suposa un reconeixement internacional d’aquesta magnitud, ha estat molt satisfactori veure com la gent s’ha engrescat per participar en aquest repte”.

En el marc de la Diada Puntaire, l’ACP lliurarà a la Consellera d’Educació, Irene Rigau, un tapís inèdit de commemoració del Tricentenari realitzat amb boixets i punta moderna (Plaça Major, 12h) que, segons González, “simbolitza el passat, el present i el futur de Catalunya dins del món”. El disseny destaca per la xifra ‘2014’ acompanyada d’una senyera que s’endinsa dins de la composició, entre files de color coure i vermell, que representen la terra i la sang vessada durant el conflicte de Successió. No hi podia faltar la Creu de Sant Eulàlia, que evoca a un tronc amb cert volum, símbol del Tricentenari.

Més de 1700 puntaires i 147 entitats de Catalunya, Espanya i França participaran en la 27a edició de l’esdeveniment més important del calendari d’aquest col•lectiu, organitzat per l’ACP conjuntament amb l’Ajuntament d’Olot i Òmnium Cultural La Garrotxa. Es preveu una assistència d’unes 9.000 persones.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local