Museus de Sitges. El Cau Ferrat
Redacció |
Sitges
09-04-2015 17:25
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El Consorci del Patrimoni de Sitges és un dels organismes impulsors del grup de treball que pretén impulsar emblemàtics edificis de Catalunya significats pel llegat patrimonial que acumulen. Sota el títol de Cases icòniques de Catalunya, aquesta xarxa pretén agrupar edificis d’alt valor patrimonial, que permeten comprendre i gaudir del llegat o la força de personatges històrics rellevants i d’arquitectures domèstiques d’alt interès. El Cau Ferrat de Santiago Rusiñol a Sitges, la Vil·la Casals, al Vendrell; la Casa Milà (la Pedrera) i la Casa Amatller a Barcelona, la Casa Masó a Girona; la casa de Ramon Casas a Món Sant Benet (Bages) són alguns exemples d’aquest patrimoni ric, i singular de Catalunya.
Amb l’objectiu d’encetar un debat sobre els reptes i oportunitats d’aquests béns culturals, i d’impulsar un projecte de col·laboració. El Consorci del Patrimoni de Sitges, la Fundació Pau Casals, la Fundació Catalunya - La Pedrera, la Fundació Amatller, la Fundació Rafael Masó i l’equip professional de Cases Singulars han constituït un grup de treball que vol dinamitzar projectes compartits.
El grup ha organitzat una primera sessió d’anàlisi i exposició de projectes oberta a professionals i interessats, que se celebrarà el proper dimecres 15 d’abril al Vendrell. En aquesta I Jornada de Cases Icòniques de Catalunya hi participaran la dra. Paulette McMannus, consultora de museus i patrimoni de la University College London (UCL); Damià Moragues, consultor internacional en turisme i autor de Turismo, Cultura y Desarrollo (AECID); Salvador Anton, catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional a la Universitat Rovira i Virgili i director del Parc Científic i Tecnològic de la URV; José A. Donaire, catedràtic de Geografia i Turisme de la Universitat de Girona, i Mar Llorens, museòloga i gestora de projectes de patrimoni cultural. En acabar i ha prevista la presentació de l’agenda de Cases icòniques de Catalunya i una sessió de networking per començar a posar les bases de treball i projectes de futur en aquest àmbit.
L’acte és obert a la participació de responsables i operadors de cultura i turisme, tècnics de patrimoni i museus i a tots els professionals i estudiants que hi vulguin participar. La inscripció és gratuïta i les places són limitades, per això cal contactar amb la Fundació Pau Casals a través del 93 319 20 21 o bé amb un correu electrònic a: fundacio@paucasals.org
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!