Sitges celebra la Festivitat de la Mare de Déu del Vinyet . Ajuntament de Sitges
Redacció |
Sitges
05-08-2015 16:48
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Sitges celebra avui 5 d’agost el Vinyet, una festivitat per a la que s’han preparat diferents activitats religioses, populars i culturals. El Santuari de la Mare de Déu del Vinyet ha iniciat els actes a les 8 hores amb la Missa Matinal que ha estat presidida per Mn. Jaume Berdoy, Vicari General del Bisbat i Rector de Santa Maria de Vilafranca. Posteriorment, el Santuari s’ha omplert de gom a gom amb el tradicional Solemne Ofici celebrat a les 11 hores que ha comptat amb la presència de l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, i regidors de la Corporació.
Els actes litúrgics continuaran a les 18 hores amb el Rosari que, un cop finalitzi, servirà per iniciar les activitats lúdiques amb la ballada de sardanes, a càrrec de la cobla Sitgetana, i el tradicional castell de focs, quan es faci fosc. Durant tot el dia el cambril de la Verge estarà obert i es podran adquirir coques i begudes i a partir de les 17 hores s’instal·larà la fira d’artesans i joguines al voltant del Santuari.
La festivitat del Vinyet va començar dissabte dia 1 d’agost amb diferents actes religiosos i ahir va tenir lloc la recepció oficial Em dic Vinyet, un nom de Sitges a totes les dones, noies o nenes que es diuen Vinyet.
Recepció oficial a les Vinyet
Coincidint amb la Festivitat de la Mare de Déu del Vinyet, l’Alcalde, Miquel Forns, ha ofert aquest dimarts a la Sala Gòtica del Museu Maricel una recepció oficial que, sota el nom Em dic Vinyet, un nom de Sitges, aplega des de fa quatre anys a Vinyets provinents de diferents parts del territori.
L’Alcalde pretén d’aquesta manera retre “un sentit homenatge a totes les dones que amb aquest nom femení porten el nom de Sitges arreu del món convertint-se així en ambaixadores de la vila”.
L’acte va començar amb una explicació de la directora-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges, Vinyet Panyella, sobre el quadre l’Hort del Vinyet que Santiago Rusiñol va pintar l’estiu del 1892 i del que mai es va voler despendre motiu pel qual forma part del Museu del Cau Ferrat. També van signar el llibre d’honor de les Vinyet que serà dipositat a l’Arxiu Històric on tothom que ho vulgui el podrà consultar. En finalitzar la recepció, les assistents es van endur un clavell amb un punt de llibre i la imatge del quadre l’Hort del Vinyet.
L’acte Em dic Vinyet, un nom de Sitges se celebra des de l’any 2012. El primer any, la trobada va tenir lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament i l’any passat es va organitzar als jardins del Museu Romàntic.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!